Lekkert til kjelleren

Denne bordeauxen har vi stor tro på som kandidat for fremtidige smaksopplevelser. Rimelig er den også.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Pomerol har et eget drag på den bordeauxfrelste. De merlotdominerte vinene utvikler ofte en eksotisk og nærmest sensuell karakter med tiden. Ikke bare kan duften beskrives i den retning, også munnfølelsen er fløyelsmyk, med et lett dyrisk preg. Ikke rart at pomerol'ene har fått ry på seg å være utmerkete viltviner .

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Kjempepotensial
Det er noen år til før Ch. Gombaude-Guillot 2005 (58997) kommer til å vise frem sine fløyelssider, for fortsatt er den veldig ung og fast. Men du verden for et potensial.

Den store fylden, de gode syrene og faste tanninene samt det begynnende jordsmonnspreget lover godt for de neste femten årene - minst. Og prisen er jo aldeles strålende til å være 2005 som er svært så vellykket for hele Bordeaux.

Myk og drikkeklar versjon
2005 er dessuten første årgang fra Ch. Gombaude-Guillot som er 100 prosent biodynamisk fremstilt. Overgangen fra konvensjonelt, via økologisk jordbruk, har løftet kvaliteten dramatisk for dette lille og litt unnselige Pomerol-slottet.

Den finnes fortsatt som 1997-versjon, Ch. Gombaude-Guillot 1997 (56361) , som var første årgang som økologisk. En i øyeblikket veldig myk og drikkeklar vin som imidlertid ikke er i nærheten av 2005 når det gjelder kraft og potensial. Men en interessant vin rent pedagogisk som samtidig er gunstig priset.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ch. Gombaude-Guillot 2005

Produsent:
Ch. Gombaude-Guillot
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
399,60 kr
Varenummer:
5899701
93 Poeng
Les smaksnotatene »

Ch. Gombaude-Guillot 1997

Produsent:
Ch. Gombaude-Guillot
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
277,60 kr
Varenummer:
5636101
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen