Dagens rett

Stekte grove pølser med mos av poteter, kålrot og gulrot

Det er en grunn til at pølser og mos er en favoritt
Foto: (photohaydar)

Det er en grunn til at pølser og mos er en favoritt

Og det er fordi det smaker så utrolig godt. Forutsetningen er selvsagt at pølsene er gode og at mosen er hjemmelaget.
05 Januar 2023 - 01:00

Kyllingpølser er ikke pølser, bare for å slå det fast med en gang. For å få til en skikkelig smak på kombinasjonen pølser og mos, må det pølser av kaliber til. Grove sådanne. Ikke vær redd for at de er fete, for når du steker dem blir mesteparten liggende igjen i panna.

Om du er lei av kålrot etter julefeiringen, kan du fint droppe den og heller lage mosen med bare poteter, eller med potet og gulrot. 

Kålrot og gulrot trenger lenger varmebehandling enn poteter. Men de skal jo blir til mos, så det er ingen katastrofe om de blir litt overkokt. 

Cumberlandsausen kan droppes, eller du kan lage den med en blanding av ketchup og worcestershiresaus . Målet er å få litt syre, sødme og krydder inn i smaksbildet. 

Alle de gode pølseoppskriftene finner du her

Stekte grove pølser med mos av poteter, kålrot og gulrot

Stekte grove pølser med mos av poteter, kålrot og gulrot

Fremgangsmåte

  1. Stek pølsene ved middels eller svak varme i litt olje om pølsene er magre. Om de er fete kan de stekes i eget fett.
  2. Når pølsene er gjennomvarme og har fått en gyllen og fin stekeoverflate og farge på skinnet, er de klare. Hold dem varme.

Mandelpotet-, kålrot og gulrotstappe:

  1. Skrell kålrot og gulrot og skjær dem i terninger. Ha dem i en kjele med vann halvveis opp og kok opp. La koke i 15 minutter.
  2. Skrell så potetene og del i terninger. Tilsett potetene i kjelen og kok videre i 10 minutter til alt er mørt. Hell fra vannet (ta vare på det) og mos godt.
  3. Spe med litt melk/matfløte og/eller kokevannet. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt revet muskat.

Cumberlandsaus:

  1. Varm opp cumberlandsaus med litt vann og appelsinsaft.
  2. Server ved siden av pølsene eller hell den over mosen. 

Tips: Cumberlandsaus kjøper du ferdig i velassorterte butikker. 

Alle de gode pølseoppskriftene finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Putt middagen i et pitabrød
Dagens rett

Putt middagen i et pitabrød

Denne lettlagete oppskriften passer godt på travle hverdager eller når du må ta middagen i klypa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her