Stekte grove pølser med mos av poteter, kålrot og gulrot
Foto: photohaydar

Stekte grove pølser med mos av poteter, kålrot og gulrot

Server pølsene med en fyldig mos eller stappe av mandelpotet, kålrot og gulrot.

Fremgangsmåte

  1. Stek pølsene ved middels eller svak varme i litt olje om pølsene er magre. Om de er fete kan de stekes i eget fett.
  2. Når pølsene er gjennomvarme og har fått en gyllen og fin stekeoverflate og farge på skinnet, er de klare. Hold dem varme.

Mandelpotet-, kålrot og gulrotstappe:

  1. Skrell kålrot og gulrot og skjær dem i terninger. Ha dem i en kjele med vann halvveis opp og kok opp. La koke i 15 minutter.
  2. Skrell så potetene og del i terninger. Tilsett potetene i kjelen og kok videre i 10 minutter til alt er mørt. Hell fra vannet (ta vare på det) og mos godt.
  3. Spe med litt melk/matfløte og/eller kokevannet. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt revet muskat.

Cumberlandsaus:

  1. Varm opp cumberlandsaus med litt vann og appelsinsaft.
  2. Server til pølsene eller hell den over mosen. 

Tips:
Polenta og couscous er to andre fristende og raske alternativer.

Alle de gode pølseoppskriftene finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her