Dagens rett

Lettlaget jambalaya med kylling, pølser og reker

Den perfekte vinterferiemiddagen lager du på en halvtime
Foto: (Fudio)

Den perfekte vinterferiemiddagen lager du på en halvtime

Vi snakker om en lettlaget cajuninspirert gryte med mye smak som kan lages til mange om det skulle være behov for det - og smaken er den samme gode.
21 Februar 2023 - 00:00

Det kreolske kjøkken blander gjerne kjøtt og sjømat. Og alt i en og samme gryte. Det gjør det praktisk for den som er kokk på feriekjøkkenet, enten det er på en liten hytte eller et velutstyrt hyttekjøkken. At det går raskt er jo en fordel når mange er sultne samtidig. 

Denne oppskriften kan endres og justeres etter hva du har i kjøleskapet. Bruk gjerne rester av kylling, pølser eller reker. 

Lettlaget jambalaya med kylling, pølser og reker

Lettlaget jambalaya med kylling, pølser og reker

Fremgangsmåte

  1. Kok risen etter anvisning på pakken.
  2. Skjær pølser i skiver, kylling og paprika i strimler, stilkselleri i skiver.
  3. Hakk løk og hvitløk og del de hermetiske tomatene i mindre biter.
  4. Brun pølser først og ta ut av pannen.
  5. Brun deretter kylling, løk og hvitløk ved svak varme til løken er gyllen og myk.
  6. Tilsett pølseskiver og kraft. Samt kraften fra tomatboksen. 
  7. Ha i tomatene, paprika, timian og cayennpepper.
  8. Kok opp og la trekke i 10 minutter. Tilsett den kokte risen og rekene.
  9. Smak til med salt og pepper. 

Tips: Brød og smør smaker godt til og grønne og svarte oliven både pynter opp og smaker godt.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her