Lite og meget godt

Hvorfor tar en av Grande Champagnes mindre cognacprodusenter turen til Norge for å presentere produkter med produksjonsvolum på kun noen få tusen flasker pr år? Forklaringen er enkel: Skandinavia konsumerer ca 10 prosent av den totale cognacproduksjonen,
Redaksjonen
14 Oktober 1999 - 19:10

Jean-Louis Brillet, 10. generasjon av familien Maison Brillet tilbyr det norske cognacelskende markedet fem utsøkte produkter, single cognac petite og grande champagne, fra minimum 3 og inntil 100 år gamle.
 
Brillet Selection hvor det yngste elementet er minst 3 år gammel Petite Champagne er en ung fruktig cognac med fin karakter. Brillet Trés Vieille Reserve 20 år gammel XO er også minimum 20 år. Den kan godt inneholde eldre cognacer for å opprettholde kvaliteten. Dette er en godt utviklet cognac som åpner seg etterhvert og gir en rik opplevelse. Den har utpreget kryddersmak, spesielt av vanilje og er et godt kjøp med en pris på kroner 695 (varenr. 32021, bestillingsutvalg).

 
Eliteseriens Brillet Trés Rare Héritage 50 år er en kraftig cognac, nydelig avrundet og med et utall av smaksopplevelser. En opplagt cigarcognac med en pris på kroner 1.500 (varenr. 32022, bestillingsutvalg). Brillet Trés Rare Limitée, en 100 år gammel cognac med avslepet nese, men allikevel kraftig og kompleks med smak av krydder og blomster. Cognacen er lagret 50 år på fat, 30 år på Demi-Johns og resten på flaske. Selvsagt koster så gammel vare, nærmere bestemt kroner 3.100 (varenr. 32023, bestillingsutvalg).
 
Kongen over alle, Brillet Trés Rare Centenaire er også 100 år gammel, men den har 60 år på fat, 30 i Demi-Johns og 10 på flaske. Cognacen som koster kroner 6.330 (varenr. 32024, bestillingsutvalg) er laget med henblikk på 1000-årsskiftet og er produsert i et volum på 3000 flasker. Med en imponerende kompleksitet både i lukt og smak kan den nærmest beskrives som en fløyelsmyk variant av Héritage.
 
Maison Brillets cognacer kommer i håndblåste men likevel enkle flasker med tilsvarende etiketter, dog i en representativ trekasse og med et vedlagt sertifikat.
 
For Aperitif, Leiv Pedersen, Sector Media
13.11.99

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her