Maltwhisky i maten

Maltwhisky kan nytes på mange måter. Det beviser kokken Ole Martin Alfsen her - med to spennende matoppskrifter - en suppe og en dessert.
Redaksjonen
26 April 2007 - 15:03

Blåskjell & Maltwhisky-suppe

Blåskjell & Maltwhisky-suppe

Fremgangsmåte

Fres løk og hvitløk i oljen til den er gyllen. Ha i blåskjell og hvitvin. Kok opp under lokk og la skjellene dampe i 4 min.

Ta ut skjellene og tilsett chili, timian, fiskekraft og fløte, kok opp og la trekke noen minutter mens du renser skjellene, ha dem så tilbake i kjelen.

Kok opp igjen, tilsett maltwhisky og persille, smak til og server.

Her finner du mange flere deilige supper

Mange asiatiske supper du bør prøve

9 lettlagete supper å ta med på tur

 Slik lager du kraft selv

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Ole Martin Alfsen

Vurder oppskriften

Maltwhisky- og maple-is

Maltwhisky- og maple-is

Fremgangsmåte

Med ismaskin:
Kok opp sirup og la den koke inn til halve mengden, kjøl den ned litt før du tilsetter maltwhisky. Kok opp fløten og slå over plommene mens du ivrig rører for å unngå eggetråder. Ha sirupen sammen med fløten og sett den tilbake på varmen, lav varme riktignok. Varm opp mot kokepunktet mens du hele tiden rører med en slikkepott. Når smeten begynner å sette seg (dekker baksiden på en skje), slår du den over i en bolle og kjøler den ned før du kjører den i ismaskinen.

Har du ikke ismaskin kan du lage isparfait. Den krever ikke noe særlig mer kunnskap eller kløkt, og kan hvis den er korrekt laget, bli bedre enn "proffutgaven".

Uten ismaskin:
Eggeplommer piskes i kjøkkenmaskin, hell så over kokende sukkerlake/sirup og la den gå i maskinen noen minutter før du plasserer piskebollen i en større bolle eller i oppvaskkummen fylt med iskaldt vann og isbiter. Fortsett og pisk for hånd til smeten er helt kald, tilsett maltwhisky og løft inn den piskede kremen. Fylles i store eller små former og fryses ned.

Sendt inn av Ole Martin Alfsen

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ekte amerikanske brownies: Disse munnfullene er det alltid plass til
Ukens kake

Ekte amerikanske brownies: Disse munnfullene er det alltid plass til

Hjemmebakte brownies går i en egen mage. At de kommer til å få fart på seg er ubestridt. Lag derfor dobbel porsjon, for disse seige kakene er holdbare.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ekte amerikanske brownies: Disse munnfullene er det alltid plass til
Ukens kake

Ekte amerikanske brownies: Disse munnfullene er det alltid plass til

Hjemmebakte brownies går i en egen mage. At de kommer til å få fart på seg er ubestridt. Lag derfor dobbel porsjon, for disse seige kakene er holdbare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Putt middagen i et pitabrød
Dagens rett

Putt middagen i et pitabrød

Denne lettlagete oppskriften passer godt på travle hverdager eller når du må ta middagen i klypa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her