Mandarin Martini

Jan Vardøen, innehaver av Bar Boca på Grünerløkka i Oslo, er opphavsmann til denne Ukens drink. Vardøens drinkmikseferdigheter er viden kjent, også utenfor barmiljøet i Oslo, grunnet lang fartstid som bartender rundt om i verden samt egenskreven bok om emnet. Her presenterer han en av sine egne drinker; Mandarin Martini.

Jan Vardøen har altså utgitt boka "Bar Boka" hvor han deler sine erfaringer og kunnskaper og serverer oss 80 klassiske og kjente coctails og drinker, ispedd historikk, anekdoter og lidenskap. Det er i fra denne boka Ukens drink kommer.

- Det kan være vanskelig, iblant umulig, å fastslå hvor en drink kommer fra. Denne er imidlertid egenkomponert og jeg er derfor selvsagt ganske sikker på herkomsten.

- Jeg fikk smake Mandarine Napoléon for første gang i Toronto i 1980 av en fin dame, og hver gang jeg ser flasken, dukker de gode minnene opp. Det er en elegant brandybasert likør, laget i Belgia. Den er ganske søt, men en naturtro smak av tangriner, forteller Vardøen.

Mandarin Martini

Antall porsjoner

1

Ingredienser

1.5 cl
Mandarine Napoleon
0.5 cl
Soave Classico (eller annen tørr hvitvin)
3 stk
dråper Bénédictine D.O.M

Fremgangsmåte

Fyll et rørglass halvfullt med is og ha i alle ingrediensene. Rør godt sammen og sil blandingen over i et avkjølt cocktailglass. "Knekk" en stor twist appelsinskall over drinken. Pynt med kumquat (dvergappelsin) eller en strimmel appelsinskall.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Følgende er hentet fra Apéritifs Drikkeleksikon :
- Bénédictine D.O.M.: kanskje verdens eldste likør, laget av munker i Normandie. Oppskriften er hemmelig, men inneholder blant annet honning, sitrus, og diverse urter og krydder. D.O.M. står for "Deo - Optimo - Maximo" som betyr: "Til Gud, den største og den beste".
- Twist: Twisten er en liten strimmel av sitronskall, som enten has i drinken, "knekkes" over drinken slik at sitronspruten legger seg på overflaten, gnis rundt randen eller kan utelates helt.

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen