Märtha Louise og Ari

Jaja - så var det kongelig bryllup igjen da. Ikke før ståheien rundt krompen og Mette-Marit har lagt seg er det på'n igjen med prinsessen og Ari. Uansett hva vi måtte mene om bryllupet og dets impliserte så er det sikkert ingen tvil om at arvingene med bl
Redaksjonen
23 Mai 2002 - 01:00

Etter å ha lest om fargevalg og designprogram for det forestående prinsessebryllupet ble jeg inspirert til å lage to nye drinker, forteller Roar Hildonen, innehaver av Kontoret Bar & Brasseri i Trondheim.

- Det skulle vise seg at fargene ikke var enkle å kopiere uten at det gikk på bekostning av smak. Jeg bestemte meg derfor tidlig å være kompromissløs når det gjaldt smaken, og prøve å komme så nært opp til originalfargene som mulig. Champagnecocktail er regnet som den mest eksklusive cocktailen og ble det naturlige valget til en slik høytidelig anledning, avslutter Roar.

MÄRTHA LOUISE

Fremgangsmåte

Lag en puré av bringebær, granateple og sukkerlake med en mudler. Sil puréen gjennom en fin sikt for å få bort frøene. Bland forsiktig puréen og den musserende vinen i en kald glassmugge for å unngå skum i champagneglasset.
Hell deretter cocktailen forsiktig over i et kaldt champagneglass og pynte med hele friske bringebær på glasskanten.

Denne drinken er alkoholfri.

Friske bringebær og champagne smaker utrolig godt sammen! Ved å tilsette granateple og sukkerlake får cocktailen en enda dypere og intens farge.

Sendt inn av Roar Hildonen - Kontoret Bar & Brasseri

Vurder oppskriften

ARI

Fremgangsmåte

Bland forsiktig ingrediensene i en kald glassmugge for å unngå skum i champagneglasset. Hell deretter cocktailen forsiktig over i et kaldt champagneglass og pynt med en skive kumquat eller appelsinskall på glasskanten.

Den intense sitrus-smaken fra Curacao fungerer perfekt mot urte- og kryddersmaken i Galliano. Dette blir en spennende kombinasjon. Appelsinjuicen fremhever friskheten, samtidig som den er med pÃ¥ Ã¥ gi cocktailen den riktige, mintgrønne fargen.

Sendt inn av Roar Hildonen - Kontoret Bar & Brasseri

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skap fargeglede rundt middagsbordet
Dagens rett

Skap fargeglede rundt middagsbordet

En fargesterk gulrotsuppe med linser og lett chilibitt frisker opp en mørk høstdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her