Märtha Louise og Ari

Jaja - så var det kongelig bryllup igjen da. Ikke før ståheien rundt krompen og Mette-Marit har lagt seg er det på'n igjen med prinsessen og Ari. Uansett hva vi måtte mene om bryllupet og dets impliserte så er det sikkert ingen tvil om at arvingene med bl
Redaksjonen
23 Mai 2002 - 02:00

Etter å ha lest om fargevalg og designprogram for det forestående prinsessebryllupet ble jeg inspirert til å lage to nye drinker, forteller Roar Hildonen, innehaver av Kontoret Bar & Brasseri i Trondheim.

- Det skulle vise seg at fargene ikke var enkle å kopiere uten at det gikk på bekostning av smak. Jeg bestemte meg derfor tidlig å være kompromissløs når det gjaldt smaken, og prøve å komme så nært opp til originalfargene som mulig. Champagnecocktail er regnet som den mest eksklusive cocktailen og ble det naturlige valget til en slik høytidelig anledning, avslutter Roar.

MÄRTHA LOUISE

Fremgangsmåte

Lag en puré av bringebær, granateple og sukkerlake med en mudler. Sil puréen gjennom en fin sikt for å få bort frøene. Bland forsiktig puréen og den musserende vinen i en kald glassmugge for å unngå skum i champagneglasset.
Hell deretter cocktailen forsiktig over i et kaldt champagneglass og pynte med hele friske bringebær på glasskanten.

Denne drinken er alkoholfri.

Friske bringebær og champagne smaker utrolig godt sammen! Ved å tilsette granateple og sukkerlake får cocktailen en enda dypere og intens farge.

Sendt inn av Roar Hildonen - Kontoret Bar & Brasseri

Vurder oppskriften

ARI

Fremgangsmåte

Bland forsiktig ingrediensene i en kald glassmugge for å unngå skum i champagneglasset. Hell deretter cocktailen forsiktig over i et kaldt champagneglass og pynt med en skive kumquat eller appelsinskall på glasskanten.

Den intense sitrus-smaken fra Curacao fungerer perfekt mot urte- og kryddersmaken i Galliano. Dette blir en spennende kombinasjon. Appelsinjuicen fremhever friskheten, samtidig som den er med på å gi cocktailen den riktige, mintgrønne fargen.

Sendt inn av Roar Hildonen - Kontoret Bar & Brasseri

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her