Märtha Louise og Ari

Jaja - så var det kongelig bryllup igjen da. Ikke før ståheien rundt krompen og Mette-Marit har lagt seg er det på'n igjen med prinsessen og Ari. Uansett hva vi måtte mene om bryllupet og dets impliserte så er det sikkert ingen tvil om at arvingene med blått blod trives med sine livsledsagere - kanskje bedre mon tro enn om de var i fra andre kongehus. Vi gratulerer!

Etter å ha lest om fargevalg og designprogram for det forestående prinsessebryllupet ble jeg inspirert til å lage to nye drinker, forteller Roar Hildonen, innehaver av Kontoret Bar & Brasseri i Trondheim.

- Det skulle vise seg at fargene ikke var enkle å kopiere uten at det gikk på bekostning av smak. Jeg bestemte meg derfor tidlig å være kompromissløs når det gjaldt smaken, og prøve å komme så nært opp til originalfargene som mulig. Champagnecocktail er regnet som den mest eksklusive cocktailen og ble det naturlige valget til en slik høytidelig anledning, avslutter Roar.

MÄRTHA LOUISE

Fremgangsmåte

Lag en puré av bringebær, granateple og sukkerlake med en mudler. Sil puréen gjennom en fin sikt for å få bort frøene. Bland forsiktig puréen og den musserende vinen i en kald glassmugge for å unngå skum i champagneglasset.
Hell deretter cocktailen forsiktig over i et kaldt champagneglass og pynte med hele friske bringebær på glasskanten.

Denne drinken er alkoholfri.

Friske bringebær og champagne smaker utrolig godt sammen! Ved å tilsette granateple og sukkerlake får cocktailen en enda dypere og intens farge.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

ARI

Fremgangsmåte

Bland forsiktig ingrediensene i en kald glassmugge for å unngå skum i champagneglasset. Hell deretter cocktailen forsiktig over i et kaldt champagneglass og pynt med en skive kumquat eller appelsinskall på glasskanten.

Den intense sitrus-smaken fra Curacao fungerer perfekt mot urte- og kryddersmaken i Galliano. Dette blir en spennende kombinasjon. Appelsinjuicen fremhever friskheten, samtidig som den er med på å gi cocktailen den riktige, mintgrønne fargen.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Fakta om Champagnecocktails
Champagnecocktail regnes som den perfekte aperitif før en middag med førsteklasses viner der man ikke ønsker å bedøve smakssansene.

Man tror kanskje at en førsteklasses drikk som champagne ikke bør blandes med noe som helst, men jeg tror enhver vil bli overbevist når de for første gang smaker for eksempel en perfekt Bellini! (verdens mest kjente og eksklusive champagnecocktail; hvit ferskenpuré og champagne).

Hemmeligheten bak en god champagnecocktail er at alle ingredienser har god kvalitet og at alt er godt nedkjølt, også inkludert glass og utstyr som brukes ved tillagingen. Drinken må i tillegg serveres umiddelbart etter at den er laget.

I champagnecocktails kan man bruke vanlig champagne uten årgang eller gode musserende som produseres i de aller fleste vinproduserende land.
Det mest vanlige å bruke er en god cavas fra Spania, en prosecco av god kvalitet fra Italia eller en musserende fra Frankrike eller andre vinproduserende land.

I de fleste oppskriftene på champagnecocktails, hvis ikke annet er angitt, skal Champagnen være tørr (brut).

I en del oppskrifter der det brukes mye friske fruktjuicer kan man med fordel blande drinken forsiktig i en kald mugge før man heller den forsiktig over i et kaldt champagneglass. Dette fordi champagnen reagere med fruktjuicen og bruser relativt kraftig. Gjør du dette direkte i champagneglasset kan det bruse over og du får små fruktkjøttpartikler som fester seg til glasskanten og drinken vil dermed ikke se så tiltalende ut.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her finner du Kyoto - en tidligere Ukens drink fra Roar Hildonen.

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen