Drikke
Matkurs 23., 24. og 29. april 2014 - Tredagers kokkeskole på Kulinarisk Akademi

Matkurs 23., 24. og 29. april 2014 - Tredagers kokkeskole på Kulinarisk Akademi

I løpet av tre intense dager gir Norges beste kokker deg en opplæring i kjøkkenets viktige grunnprinsipper.
Redaksjonen
11 April 2014 - 06:00

Dette får du oppleve: Deltagende matkurs med Norges beste kokker ved Kulinarisk Akademi
Matservering: Ja - lett servering underveis i kurset, og middag med tilhørende drikke hver kursdag.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Kursavgiften dekker: Se detaljert oversikt nedenfor
Kursets språk: Norsk

Dato og tid:

Onsdag 23. april 2014, kl. 15.00 - 22:00

Torsdag 24. april 2014, kl. 15.00 - 22.00 og

Tirsdag 29. april 2014, kl. 13.00 - 23.30

Pris: kroner 6600,- pr. person

Sted: Kulinarisk Akademi - Hovedavdelingen, Maridalsveien 87, bygg 7, 0461 Oslo.

Kollektivt: Buss 28 eller 55 til Vøyenbrua - 2 min gange derifra.

OBS: Kun 24 plasser.

Avbestillingsfrist: 23.03.14 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Se alle våre mat- og vinkukurs her

Kokkeskole med et vell av temaer

Kurset har som mål å være en mini-kokkeskole, der vi begynner helt fra grunnen av og legger fokus på blant annet gode krafter og grunnsauser.

Du lærer å lage demi-glace, kalde sauser og oljebaserte dressinger, samt varianter av disse.

Du får bli med på utbeining av fjærkre, vi fileterer fisk, trakterer skalldyr som rå-reke, blåskjell og kamskjell under kursets gang.

Videre skal vi lage våre egne pølser, lærer om steking av kjøtt, og kvalitetskjennetegn på kjøtt generelt.

Vi skal også bake ulike typer brød og andre bakver, samt tar for oss herlige desserter som kan lages uten spesialutstyr og forberedes i god tid.

Du får også gode tips og råd for å forberede selskap hjemme, planlegging og gjennomføring av disse. Ellers så blir det god tid til å diskutere og rådføre seg med våre kokker på ting man ellers lurer på.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="KA">Les mer om Kulinarisk Akademi her

Kursavgiften dekker følgende:

• Foredragsholdere
• Råvarene under kurset
• 3 dagers deltagende matkurs (ca 24 timer inkl middager)
• Middag etter kurset hver dag
• All drikke til måltidet under kurset
• Kurskompendier
• Kursbevis
• Lån av forkle under kurset
• Lån av utstyr under kurset

Vi anbefaler alle deltakere å benytte komfortable sko samt arbeidstøy som du ville ha benyttet på ditt hjemmekjøkken under kurset.

Få førstehånds tips om nye kurs

Her kan du bestille gavekort på kurs

Program for Det meste om det beste - tredagers kokkeskole på Kulinarisk Akademi

Programmet for de tre dagene vil blant annet inneholde følgende:

Onsdag 23. april 2014 kl 15.00 - ca. 22.00

Vi ønsker velkommen over en matbit, og tar en gjennomgang av kursets innhold og gjennomføring.

Kveldens hovedtema er kraft, og du lærer om følgende krafter:

- Fisk
- Skalldyr
- Grønnsak
- Kylling
- Okse
- Sauser
- Supper

Vi viser deg også forskjellige teknikker på klaring av krafter, og lager typisk kokkemat til bespisning med tilhørende kokkedrikke.

Torsdag 24. april 2014 kl 15.00 - ca. 22.00

Det blir en innholdsrik dag med følgende høydepunkter:

- Baking, forskjellige typer brød og bakverk.
- Kjøtt og fjærfe - stykningsdeler og tilberedningsmetoder
- Dessert

Vi starter dagen med suppe og nybakt brød og underveis serverer vi bakverk og desserter. Som en smakfull avslutning på en lang dag nyter vi en 3-retters meny med tilhørende viner.

Tirsdag 29. april 2014 kl 13.00 - ca. 23.30

Avslutningsdagen blir en festdag med temaer som:

- Fisk og skalldyr - filetering og tilberedningsmetoder
- Garnityrer

Kokkekurset avsluttes med en eksklusiv 5 retters meny med tilhørende drikke.

Vi tar forbehold om enkelte endringer i det oppsatte programmet.

Meld deg på ovenfor 

Kulinarisk høyborg

Dette spennende matkurset blir ledet av Norges aller beste kokker ved landets ledende senter innen gastronomiens verden, Kulinarisk Akademi (KA).

KA er et nasjonalt kompetansesenter for mat og drikke.

Det har som mål å være et kunnskapssentrum, læremestere, inspirasjonskilde og det opplagte møtestedet for de mange matelskere, hobbykokker og mennesker som ønsker å foredle sin lidenskap for mat og drikke. Derfor har Apéritif valgt å samarbeide med KA.

Akademiets hovedavdeling ligger i Maridalsveien 87 i Oslo.

KA har også en avdeling i Mathallen. Den ligger på Vulkan-området i Maridalsveien 17 A i Oslo.

Se alle våre mat- og vinkukurs her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her