Mer godt fra slottet

I august i fjor kunne vi glede deg med ekte slottsvin i boks. Nå har det samme slottet tappet enda bedre vin i denne for så mange kjære emballasjen. En rik boksevin som er svært anvendelig enten du nyter den til mat eller alene.
Aase E. Jacobsen
14 Mars 2003 - 12:16

Robert Vic Cabernet-Merlot (Rich Blend) 2001 (46269) fra middelalderslottet Les Preignes les Vieux er som navnet antyder en rik blanding. I motsetning til den andre slottsboksen, Robert Vic Rabbit Red Selection 2012 (45840) er ukens vin mindre typisk for området, og vi befinner oss altså i Languedoc, rent druemessig. Her er det nemlig cabernet sauvignon og merlot i forholdet 60/40 som er utgangspunktet. Og som skulle tyde på noe mer i retning av Bordeaux enn Languedoc.

Men i dette relativt varme klimaet resulterer en slik resept i noe ganske annerledes. Begge druene gir under disse forholdene rundere og mer sødmefylt frukt og noe mer rustikk vin. Når vinbonden gjør jobben sin og begrenser hvor mye hver vinstokk gir i form av druer, slik som hos Robert Vic, blir også konsentrasjonen i vinen stor. Til tross for at dette slottet totalt kontrollerer rundt 300 hektar, er oppfølgningen svært nøye og bruken av plantevernmidler og gjødsel tilfredstiller kravene til økologisk jordbruk.

Robert Vic Cabernet Merlot Rich Blend 2001 avslører dette forholdet allerede gjennom duften som byr på rene konsentrerte aromaer av mørke bær som solbær, søte blåbær og bjørnebær, sjokolade og lakris samt jordsmonn. Smaken følger opp med fyldig og syrlig bærpreg, særlig av bjørnebær og solbær, fine tanniner, god lang ettersmak av mørke bær, lakris og mokka. Harmonisk og vellaget vin som er svært anvendelig på matbordet, til nærmest alt av kjøtt, samtidig som den er deilig å drikke som den er.

Mens vi er inne på dette slottets viner, må vi også nevne deres aller billigste vin, Le Mas de Robert Vic 2013 (45916) som er et røverkjøp. Selvsagt et godt stykke unna sin storebror både hva konsentrasjon og stil angår, her er det nemlig en veldig tradisjonell drueblanding med grenache, cinsault og alicante bouschet som gjelder. Og det gir seg utslag i en frisk og krydret bærduft. Smaken er veldig saftig og bløt. Perfekt følge til lyst kjøtt, pasta eller pizza.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her