Godbiter i pollisten
Mer luksusriøs enn denne blir ikke rosevin

Mer luksusriøs enn denne blir ikke rosevin

Og da tenker vi ikke på kjendisimaget, men derimot hva du får i flasken. Perfekt å sette midt på bordet på 17. mai-festen - eller bryllupsfesten. Og den er å få i 115 polutsalg.
Aase E. Jacobsen
15 Mai 2019 - 14:45
 

2018-utgaven av Ch. Miraval er så lekker som en rosevin kan bli med deilig gul og lys rød frukt. Men ikke bare elegant og blomsterpreget, også kompleks med fint innslag av røyk og mineraler. 

Den beste noensinne fra denne produsenten og den perfekte match til god fingermat og som erstatning for champagne eller annen boblevin. Ikke alle er like begeistret for kullsyre, derfor er det lurt å ha en slik champagne-look-a-like uten bobler for hånden. 

De gamle terrasserte vinmarkene er en av styrkene til Miraval. Foto: www.chapuis-photo.com/Miraval

Og med den følger også en god historie. Ikke bare at druematerialet kommer fra høytliggende parseller med gjennomsnittlig 60 år gamle vinstokker i Provences rose-eldorado som sammen med et kalkholdig leirjordsmonn bidrar med karakter til vinen. Miraval har mer enn vinrelaterte funfacts å fortelle. 

Vinslottets berømmelse kom for alvor da et av tidenes mest omtalte skuespillerpar, Angelina Jolie og Brad Pitt, også kjent som Brangelina, valgte å leie eiendommen i 2008 og likegodt kjøpte den for 60 millioner euro i 2012. Begge er kjent for å være interessert i vin.

Brad Pitt og Marc Perrin i vinmarkene. Foto: chapuis-photo.com pour Miraval

De fikk med seg den nesten like berømte vinfamilien Perrin med på laget for å utvikle vinstilen. Brangelina skilte lag for et par år siden, men ifølge internasjonal kjendispresse skal eiendommen på 600 hektar forbli i familien.

  Foto: FACENDA

Lanseringen av den rimeligere Studio by Miraval 2018 i år tas som et tegn på at Brangelina fortsatt satser på dette felles prosjektet. Og at denne rimeligere roseen er en hyllest til eiendommens historie som studio for store navn som Pink Floyd, AC/DC, Sting, Sade, Muse, The Cure, Judas Priest, Elton John, The Cranberries, Traffic, Courtney Love, UB40, Rammstein, Chris Rea og Yes.

Det som skiller Studio fra topp-roseen er at den har innkjøpte druer samt innslaget av den lokale druen tibouren. Dessuten brukes sementegg til grenache- og rolledruene i blandingen.

For Ch. Miraval er det i tillegg en enda mer sammensatt metode: druene er utvalgt i to omganger, for å unngå druer som er umodne eller skadet, hvilket vil kunne sette sitt preg på en så transparent vinstil som ultralys rose jo er. Det er for øvrig bare syrahdruene som bidrar med farge, de andre druesortene, de røde grenache og cinsault og den hvite rolle, presses som for hvitvin. Derav den veldig lyse og ytterst moteriktige rosagule fargen. En bitteliten andel av vinen er gjæret i eikefat. 

Nå er det mer hardt arbeid i form av jordbruk enn musikk som finner sted på eiendommen. Foto: www.chapuis-photo.com/Miraval

Den finnes for øvrig også på taxfree hvor den koster 159 kroner for normalflaske og 329 for magnum.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Eiendommen er standsmessig. Foto: www.chapuis-photo.com/Miraval

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her