Miks drinker som James Bond

Finn frem smokingen og cocktailshakeren og invitér venner over på en ekte James Bond-fest. Drinkene finner du her.
Redaksjonen
07 November 2008 - 15:00

Det er den store dagen for alle gutter store som små - premieren på den nye filmen om James Bond, Quantum of Solace, er her.
 
Nå kan du lage alle de deilige drinkene akkurat slik James Bond nyter de - oppskriftene finner du nedenfor.
 
Ingen gourmet?
Alles favorittagent ble ikke beskrevet som en stor gourmet av sin skaper, Ian Flemming, men han vet å sette pris på livets gode sider.
 
Ikke minst er han kjent for sin forkjærlighet for de leskende drinkene, men gode viner til deilige retter takker han heller ikke nei til.
 
Elegante og eksklusive drinker
Den mest kjente av alle Bond sine drinker er en vodka martini, shaken not stirred, og vodka har fulgt Bond gjennom alle år.
 
Men James Bond er også en trendsetter. Opp gjennom årene har det nemlig blitt servert mange deilige drinker i bøkene og filmene - drinker som har blitt populære på barer over hele verden.
 
Noen av disse er Vesper, Black Tie og Black Velvet. Den siste i rekken har fått navnet Quantum of Solace, og den kan du lese mer om her.
 
Gode tips
Før festen er det noen ting du bør sikre at du har i hus:
 
• En cocktailshaker ("vodka martini, shaken not stirred")
• En barsil
• En finmasket tesil
• En lang skje
• Rikelig med is
• Lime og sitron
• Godt med brennevin og blandevann
• Store cocktailglass
• Gode grønne oliven
• Tannpikrere
• En liten skarp kniv
• Ditt beste agentantrekk
 
Fortell andre lesere om ditt Bond-party i vårt forum.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
Lykke til med festen!
 

The 007 Black Martini

The 007 Black Martini

Fremgangsmåte

Fyll et cocktailglass med knust is, ha i vermuten og ha i litt vann.
 
Ha vodkaen i en shaker med is og rist godt. Hell ut isen og vermuten fra cocktailglasset og sil den iskalde vodkaen over i glasset. På denne måten får du hintet av vermut til drinken uten at den blir for fremtredende.
 
Pynt med en bit sitronskall.
 
For at det skal være en skikkelig martini slik som James Bond liker den, skal den ristes. 
 
Råvarer:

Sendt inn av Smirnoff/ Walt Disney Studios Motion Pictures Norway

Vurder oppskriften

Quantum of Solace

Quantum of Solace
Ingredienser
2 cl Campari
6 cl blodappelsinjuice

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker med is og rist godt.
 
Sil over i et iskaldt cocktailglass og pynt med en bit sitronskall eller en skive blodappelsin, gjerne tørket.
 
Tips:
Du kan også lage denne drinken med en god appelsinjuice dersom du ikke får tak i blodappelsiner. Den kan også serveres som en longdrink med masse is.
 
 

Sendt inn av Smirnoff

Vurder oppskriften

007 Black Tie

Fremgangsmåte

Fyll en shaker halvfull med is og ha i vodka, mynteblader og sukkerlake. Rist godt og sil over i et champagneglass.
 
Topp opp med champagne og pynt med et mynteblad.
 
NB! Pass på å sile gjennom en finmasket tesil slik at du ikke får med deg noe fra mynten.
 
Råvarer:

Sendt inn av Smirnoff / Walt Disney Studios Motion Pictures Norway

Vurder oppskriften

The Vespern drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Fyll en shaker halvfull med is, ha i alle ingrediensene og rist godt. Sil over i et stort avkjølt cocktailglass og pynt med en sitrontwist.
 
Lillet er en fransk bitter basert på frukt som kan være vanskelig å få tak i, men du kan erstatte den med tørr vermuth og twisten av sitron.
 
Dette er den originale James Bond-drinken fra filmen Casino Royale.

Sendt inn av Smirnoff / Walt Disney Studios Motion Pictures Norway

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her