Mindre fra butikk, mer fra polet

Mindre fra butikk, mer fra polet

Ølsalget falt i 2011, men flere finner veien til Vinmonopolets ølhyller.
02 Februar 2012 - 13:16

Salget av norsk sterkøl gikk opp med nesten 40 prosent det siste året, til nær 1,4 millioner liter. Likevel drikker vi fortsatt lite sterkøl sammenlignet med butikkøl.

Tall fra Bryggeriforeningen viser at det totalt ble solgt 234,6 millioner liter øl i fjor, ni millioner liter mindre enn i 2010.

Forbruket utgjør rundt 60 liter øl per voksne nordmann.

LES OGSÅ: Sterkøl på stigende kurs

– Mer enn ni av ti øl er lys pils som vi kjøper i butikk eller på skjenkesteder. Det er nordmenns favoritt, men interessen for mangfoldet av øl er økende, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen i en pressemelding.

Boksøl tar over

Vinmonopolet selger 258 ølmerker fra hele verden. Av de ti mest populære sortene sterkøl på polet, er åtte norske.

– Det viser at mange ønsker å prøve ulike ølsorter, og vi er glad for at så mange som 30 av de 50 mest populære merkene er norsk øl, sier Petter Nome.

LES OGSÅ: Får forbud mot ølnyheter

Juleøl er blant de mest populære sortene spesialøl og markerer seg sterkt på salgsstatistikken for desember.

– Juli var den beste ølmåneden i fjor, til tross for varierende sommervær. I august og mai ble det kjøpt mer øl enn i vanligvis gode måneder som juni og desember, sier Petter Nome.

En stadig større andel øl kommer nå fra boks, mens andelen flaskeøl har sunket med 20 prosent siste år. Det selges nå fire ganger så mye øl fra boks som på flaske.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her