Minichâteauneuf til lavpris

Denne vinen er et funn til prisen. Og en god intro til et spennende område.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Grandes Serres Haut-Lieu 1813 Grenache Syrah 2011 (53131) har mye av det som kjennetegner en tradisjonelt laget châteauneuf-du-pape: god kjøttaktig frukt, fin fedme fra krydder og varmt jordsmonn, god stofflighet og fine tanniner.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Men den er ikke funnet verdig "tittelen" all den tid den er laget av deklassifiserte druer, altså overskuddet fra vinmarker som produserer mer enn 35 hl/ha som er grensen for den store vinen.

Rullesteiner
Det er altså ikke de beste druene fra området, men 2009 er en svært vellykket årgang (som ennå ikke er lansert for den store vinen). Og avlingene er generelt lave og med god konsentrasjon. Det forklarer denne vinens kvalitet, det ringe utgangspunktet til tross. F ordelen er at prisen blir latterlig lav, for en "ekte" châteauneuf starter på det dobbelte.

Grandes Serres er et av de 51 cru-ene i Châteauneuf-du-pape . Den ligger rett sør for selve byen og helt på grensen til appellasjonen. Og jordsmonnet er preget av rullesteinene som er så typisk for Châteauneuf-du-pape.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Grandes Serres Haut-Lieu1813 Grenache Syrah 2013

Produsent:
Domaine des Grandes Serres
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
5313101
81 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen