Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Mittelrhein

Denne unnselige miniregionen inneklemt mellom de Rheingau, Mosel og Nahe, viser ikke sine beste sider gjennom tilbudet her til lands.
Redaksjonen
09 Mars 2007 - 16:53

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Mittelrhein

(85p)
Bopparder Hamm Feuerlay Riesling Spätlese Halbtrocken 2004
Weingart
Tyskland - Rhin
44611 VSD - kr 189,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Grønngul. Myk lett sødmefylt duft med mye grønne epler og tropisk frukt samt flint.
Smak: Fast og saftig anslag, god balanse og fruktighet, fin syre i finishen. (2004)
Bruksområde: Forretter, både sjømat og lyst kjøtt.
Vurdering: En god vin som er best innen et par år. Godt kjøp. 85 p (2004)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Bestill her:

(84p)
Weingart Mittelrhein Hochgewächs Riesling Halbtrocken 2005
Weingart
Tyskland - Rhin
48407 VSD - kr 139,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Lys gulgrønn. Lett fruktig rieslingduft med litt tropisk karakter og snev av jordsmonn.
Smak: Saftig fruktig anslag, lett sødme, god syre, sitter godt, fruktig finish. (2005)
Bruksområde: Drikkevin, salater, enkle skalldyrretter.
Vurdering: Best nå. Godt kjøp. 84 p (2005)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Bestill her:

÷ (80p)
Ratzenberger Steeger St. Jost Riesling Kabinett Halbtrocken 2004
Weing. Ratzberger
Tyskland - Rhin
44832 VSD - kr 156,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Lys gulgrønn. Sødmefylt duft i retning tutti frutti, kunne godt være friskere.
Smak: Følger duften, god syre men litt overmoden frukt, sitter noe. (2004)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Ikke helt overbevisende. Knapt verd prisen. 80 p (2004)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Bestill her:

÷ (80p)
Wallufer Walkenberg Riesling Spätlese 2004
Weing. Toni Jost
Tyskland - Rhin
43402 Vectura - kr 183,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Klar gul. Litt dempet duft av tropiske frukter, pærer og lime.
Smak: Bløtt og sødmefylt anslag, bløt syre, sitter noe. (2004)
Bruksområde: Asiatisk mat uten for mye fedme.
Vurdering: Mangler en del friskhet. Knapt verd prisen. 80 p (2004)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 10,5% vol.
Bestill her:

+ (78p)
Bacharacher Hahn Riesling Spätlese 2004
Weing. Toni Jost
Tyskland - Rhin
43401 Vectura - kr 199,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Ung grønngul. Litt anonym duft men noe grønne epler og mineraler anes likevel, samt en touch av jordsmonn.
Smak: En del sødme i anslaget, bløt syre, litt tung frukt, sitter en stund (2004)
Bruksområde: Kinamat.
Vurdering: Mangler friskhet. Knapt verd prisen. 78 p (2004)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 10,5% vol.
Bestill her:

(74p)
Ratzberger Bacharacher Posten Riesling Spätlese Halbtrocken 2002
Weing. Ratzberger
Tyskland - Rhin
48409 VSD - kr 181,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Lys gul med grønnskjær. Litt tung og ufrisk duft av parfyme og syltetøy.
Smak: Bløtt modent anslag, mangler fylde, litt lav syre, emmen finish. (2002)
Bruksområde:
Vurdering: Skuffende slapt til 2002 å være. Knapt verd prisen. 74 p (2002)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er et aldri så lite kupp
+
Ukens vin

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Deilig sure, søte, mørke og fyldige nyheter i månedens spesialutvalg
+
Tester
Nytt øl og mjød spesialpol april 2021

Deilig sure, søte, mørke og fyldige nyheter i månedens spesialutvalg

Tiden er kommet for nytt slipp i Vinmonopolets spesialutvalg, og her er det mye å glede seg over! På toppen troner en herlig, balansert mjød.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Varm opp til grillsesongen med kylling satay
+
Klubbkokken serverer
Kylling satay med peanøttsaus og agurksalat

Varm opp til grillsesongen med kylling satay

Enten du går for kullgrill, gassgrill, engangsgrill eller grillpanne er disse sprøstekte kyllingspiddene i fyldig peanøttsaus en sikker vinner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her