Dagens rett

Oksefilet i basilikumsaus

Mmmm. Oksefilet som smelter på tungen

Mmmm. Oksefilet som smelter på tungen

Fredagsmiddagen er italienskinspirert og det møre oksekjøttet skal bare stekes lett.
Redaksjonen
12 Mai 2017 - 10:23

Oksekjøtt som skal stekes så lite som i denne oppskriften krever skikkelig mørt kjøtt som indrefilet. Hvis du er usikker på hvor mørt det egentlig er, for eksempel om du velger en annen stykningsdel, anbefales du å steke det litt mer.

Selv om bildet av retten kan virke avskrekkende, er oppskriften veldig enkel. Og ingrediensene er alle lett tilgjengelige. 

Denne retten lar seg gjennomføre også med få hjelpemidler. Men en stavmikser er selvsagt å foretrekke for å få en jevn og lekker saus.

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Oksefilet i basilikumsaus

Oksefilet i basilikumsaus

Fremgangsmåte

Kjør basilikum og crème fraîche i en mikser. Smak til med saften av 1 sitron, salt og pepper.
 
Del tomater i to. Legg dem på et brett og strø over salt og sukker. Drypp over olje og bak tomater 20 min i ovn på 180 grader.
 
Kutt sjalottløk i tynne skiver. Kok opp i en kjele med eddik, kraft og sukker. Kokes til all væske er fordampet.
 
Gni kjøttet inn med salt og pepper. Grill 3-4 min på grillen, i en grillpanne eller på høy varme i en stekepanne.
 
Del kjøttet i skiver og anrett på tallerken med basilikum, tomater og løk. Servér straks.

Sendt inn av Inkognito

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her