Mye å spare på klassiker

Denne californiske klassikeren er 32 prosent billigere i taxfree-butikken.

Robert Mondavi Napa Valley Cabernet Sauvignon 2007 (56936) er til kroner 219 absolutt verd å plukke med seg fra flyplassen. Både om du søker umiddelbar nytelse, eller foretrekker å legge vinen til side noen år. 2002-årgangen smaker fortreffelig i dag og viser denne klassiske vinens evne til å modnes med stil.

Godt integrert alkohol
Den har nemlig en veldig elegant struktur til å være en californisk cabernet eller cab som det heter på de kanter. Stor saftighet fra gode syrer, fine slanke tanniner, flott frukt og et deilig solbærpreg. De 15,5 prosentene med alkohol er overraskende godt integrert.

Produsenten Robert Mondavi er en legende i California, og var den første til å etablere seg i Napa Valley etter forbudstiden. Og det var så sent som i 1966. Men den første vinmarken, To Kalon, ble plantet allerede i 1870. Det ikoniske Mondavi-anlegget ligger midt i Napa, nærmere bestemt i Oakville som ikke uventet har en høy stjerne for sin druekvalitet, primært cabernet.

Legendarisk druekilde
Mesteparten av druene i "vår" vin kommer fra Oakville og 38 prosent av druemiksen hentes fra legendariske To Kalon. I tillegg til cabernet er det også litt merlot, cabernet franc, petit verdot og malbec.

I en helt annen stil, men like fullt et veldig godt kjøp taxfree (kroner 109), er Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir 2009 (41588) . Saftig, bløt og sødmefylt, men med tilstrekkelig syrefriskhet til å gjøre den til en interessant partner til kylling og svin fra grillen. Den henter sine druer fra et langt større område, Central Coast og fra Mondavis mange kontraktsbundne vinbønder.
 
 
 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen