Mye bordeaux for pengene

Denne moderne bordeauxvinen byr på veldig flott konsentrasjon og karakter for prisen.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

God bordeaux er aldri billig, men Ch. Bibian 2006 (80610) er noe så sjeldent som et knallkjøp. Den har svært god fylde og et godt potensial takket være veldig god struktur. Dessuten super frukt som vitner om en samvittighetsfull praksis i så vel vinmark som vinkjeller. Selv om produsenten insisterer på tradisjonell vinmaking, har vinen et moderne uttrykk med et visst innslag av nye eik, men som likevel er godt integrert.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Gamle vinmarker og -planter
Det oppdaterte uttrykket til tross, kommer Ch. Bibian fra en av de aller eldste vinmarkene innen appellasjonen Listrac . Den ligger også på det høyeste punktet i Médoc , rundt 40 m.o.h., men dybden på grusjorden er likevel mindre enn nærmere Gironde hvor de store appellasjonene ligger på rekke og rad.

De til sammen 24 hektarene som tilhører Ch. Bibian har planter av anselig alder, 40 til 70 år, hvilket forklarer den gode konsentrasjonen. Vinmarkene sprer seg over en rekke ulike jordsmonn, men Listrac er kjent for sin kalkholdige jord under gruslaget som gir viner med veldig god struktur som også lagrer godt.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ch. Bibian 2006

Produsent:
S.A.R.L. Ch. Bibian
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Listrac-Médoc
Pris:
210,00 kr
Varenummer:
80610
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen