Julemat

Nyttårsmenyen

Nå er det på tide å planlegge nyttårsaftens store festmeny
Foto: (svetikd)

Nå er det på tide å planlegge nyttårsaftens store festmeny

Vi serverer deg en komplett festmeny med 13 oppskrifter å velge blant, og som alltid får du gode drikkeforslag til.
26 Desember 2022 - 08:00

Årets største festdag fortjener feststemte retter. Derfor har vi samlet mange fristende oppskrifter du kan velge mellom. Om du går for en trteretter eller en tiretter er opp til deg og dine ambisjoner, men med god planlegging er alt mulig. 

Planlegging er det som skiller en profesjonell kokk fra en amatør. Men alle kan lære seg noen triks for at ikke festmenyen ender i et kaos.

Gå gjennom oppskriftene og lag en prioriteringsrekkefølge for hva som skal gjøres og når. 

Alt som kan gjøres på forhånd, sågar flere dager før, er at det gode. Utnytt det du har av kjøle- og frysekapasitet.

På selve dagen skal du bare ha den siste finishen igjen - som å steke fisk, lage salater, åpne østers og varme opp det som er laget på forhånd. Klarer du å planlegge så godt, kommer også du som har hovedansvaret for maten til å få en helt stressfri nyttårsfest. 

Lekre oppskrifter for hele høytiden finner du her

God mat fortjener så klart godt drikke, og alle oppskriftene kommer selvfølgelig med drikkeforslag. Det aller første du gjør er derfor å sørge for å ha drikkevarene i hus. I romjula er det ofte tomme polhyller og vanskelig å bestille. På Vinmonopolets sider finner du enkelt ved å søke på varenummeret, hvilke polutsalg som har den aktuelle vinen inne. 

På de neste sidene finner du alle oppskriftene til festmenyen - fra appetittvekkere til dessert

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her