Julemat

Nyttårsmenyen

Nå er det på tide å planlegge nyttårsaftens store festmeny
Foto: (svetikd)

Nå er det på tide å planlegge nyttårsaftens store festmeny

Vi serverer deg en komplett festmeny med 13 oppskrifter å velge blant, og som alltid får du gode drikkeforslag til.
26 Desember 2022 - 09:00

Årets største festdag fortjener feststemte retter. Derfor har vi samlet mange fristende oppskrifter du kan velge mellom. Om du går for en trteretter eller en tiretter er opp til deg og dine ambisjoner, men med god planlegging er alt mulig. 

Planlegging er det som skiller en profesjonell kokk fra en amatør. Men alle kan lære seg noen triks for at ikke festmenyen ender i et kaos.

Gå gjennom oppskriftene og lag en prioriteringsrekkefølge for hva som skal gjøres og når. 

Alt som kan gjøres på forhånd, sågar flere dager før, er at det gode. Utnytt det du har av kjøle- og frysekapasitet.

På selve dagen skal du bare ha den siste finishen igjen - som å steke fisk, lage salater, åpne østers og varme opp det som er laget på forhånd. Klarer du å planlegge så godt, kommer også du som har hovedansvaret for maten til å få en helt stressfri nyttårsfest. 

Lekre oppskrifter for hele høytiden finner du her

God mat fortjener så klart godt drikke, og alle oppskriftene kommer selvfølgelig med drikkeforslag. Det aller første du gjør er derfor å sørge for å ha drikkevarene i hus. I romjula er det ofte tomme polhyller og vanskelig å bestille. På Vinmonopolets sider finner du enkelt ved å søke på varenummeret, hvilke polutsalg som har den aktuelle vinen inne. 

På de neste sidene finner du alle oppskriftene til festmenyen - fra appetittvekkere til dessert

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her