JULEMAT: Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten - Aperitif.no
Julemat
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Foto: (svetlana kolpakova)

Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten

Gjør noe nytt ut av de mange juledelikatessene og inviter på norsk juletapas.
29 Desember 2016 - 07:39

Har du forsynt deg mer av julematen enn du klarer å bruke? Da kan kanskje løsningen være tapas? Inviter venner og familie til et hyggelig lag i romjulen samtidig som du får avsetning på alt det gode du har i kjøleskapet.

Når spanjolene og italienerne går til sin yndlingsbar for å nyte sitt glass og sin tapas, pintxo eller aperitivo, har de et utall av småretter med grønnsaker, sjømat og kjøtt å velge i.

Men den gamle tapas-tradisjonen startet faktisk med at man serverte en skive spekeskinke over sherryglasset for å holde fluene borte.

Klassiske retter til tapas finner du her

Lag din egen juletapas

Tapas-kunsten i dag innbyr til stadig nye fantasifulle kombinasjoner i smak, lukt og farge, og den aller siste varianten er førjuls-tapas eller jule-tapas.

Spekeskinken er i vårt forslag byttet ut med julevarer som kokt lammelår, pinnekjøtt, julepølser, ribbe og et utvalg av julens pålegg.

I nye smakskombinasjoner og måter å anrette på kan en med stor nytelse spise juleproduktene uten å ta selve julemåltidet på forskudd.

Alt om julens mat og drikke finner du her

 
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Couscous med reker og grønnsaker fra grillen er lettvint og godt
Dagens rett
Couscous med grillede reker og grønnsaker

Couscous med reker og grønnsaker fra grillen er lettvint og godt

Grønnsaker og couscous er to ingredienser som svært lett lar seg kombinere. Og når du legger til reker, lime, sitron og urter - ja da er det i tillegg duket for en fruktig hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Biff av entrecôte smaker fortreffelig med soppstuing og frityrstekt potet
Dagens rett
Entrecôte eller ytrefilet med soppstuing av fritert potetrede

Biff av entrecôte smaker fortreffelig med soppstuing og frityrstekt potet

De frityrstekte potet-sticksene danner et dekorativt rede, men kan selvsagt serveres på vanlig måte.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer
Ukens kake
Vannbakkels med råkrem og bær

Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer

Denne lettvinte og sommerlige retten passer like godt på kakebordet som til dessert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her lages den beste rosevin og hvitvinen til sjømat
+
Godbiter i pollisten

Her lages den beste rosevin og hvitvinen til sjømat

Det er fordi rosevinen er omtrent som en hvitvin, og hvitvinene er sublime uttrykk av drue og jordsmonn.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Couscous med reker og grønnsaker fra grillen er lettvint og godt
Dagens rett
Couscous med grillede reker og grønnsaker

Couscous med reker og grønnsaker fra grillen er lettvint og godt

Grønnsaker og couscous er to ingredienser som svært lett lar seg kombinere. Og når du legger til reker, lime, sitron og urter - ja da er det i tillegg duket for en fruktig hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Biff av entrecôte smaker fortreffelig med soppstuing og frityrstekt potet
Dagens rett
Entrecôte eller ytrefilet med soppstuing av fritert potetrede

Biff av entrecôte smaker fortreffelig med soppstuing og frityrstekt potet

De frityrstekte potet-sticksene danner et dekorativt rede, men kan selvsagt serveres på vanlig måte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre
Ukens drink
Iced Coffee og Chilled Irish Coffee

Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre

Her serveres Irish Coffee i i to spennende nedkjølte versjoner. Grip derfor sjansen til å lage noe nytt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Står pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til
Dagens rett
Grillede grove pølser med hjemmelaget potetmos

Står pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til

Pølser blir nesten ikke bedre enn når de serveres med hjemmelaget potetmos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 heftige viner fra Ribera del Duero på fantastiske Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner i Oslo 20. september

Forsiden akkurat nå - 6

Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer
Ukens kake
Vannbakkels med råkrem og bær

Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer

Denne lettvinte og sommerlige retten passer like godt på kakebordet som til dessert.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her