Kake
Det er slik en ekte napoleonskake med blåbær skal smake

Det er slik en ekte napoleonskake med blåbær skal smake

Det er blåbærtid og vi setter blå napoleonskaker på menyen. Oppskriften på ukens kake er heldigvis ikke så komplisert, den er faktisk både enkel og rask.
17 August 2012 - 14:10

Denne moderniserte utgaven av napoleonskake er både frisk og lekker. Vi har brukt blåbær, men har du andre bær for hånden, friske eller fryste, er det fritt frem å bytte.

Det store spørsmålet er imidlertid hvorfor napoleonskake heter nettopp napoleonskake.

Ifølge noen historier var det Napoleon Bonapartes sjefskokk som først bakte napoleonskake, men kaken er etter alt å dømme mye eldre enn som så. Mest sannsynlig var navnet opprinnelig gateau napolitain, som er fransk og betyr kake fra Napoli.

Napoleonskake med blåbær

Napoleonskake med blåbær

Fremgangsmåte

  1. Ta butterdeigen ut av fryseren og la platene tines i ca 15 minutter.
  2. Sett på ovnen, rett temperatur er oppgitt på pakken.
  3. Rør halvparten av blåbærene og sukker til sukkeret er oppløst. Resten av blåbærene skal være hele.
  4. Kjevle butterdeigplatene lett og skjær hver plate i to.
  5. Stek kakene etter anvisning på pakken og avkjøl.
  6. Pisk kremfløten stiv med vaniljesukker.
  7. Vend de rørte blåbærene inn i kremen slik at den blir blå og lekker.
  8. Bland inn halvparten av de hele, friske blåbærene i kremen. Resten sparer du til pynt.
  9. Legg fire butterdeigskaker på fat eller asjetter. Ha rikelig med blåbærkrem på hver av dem.
  10. Pynt med de friske blåbærene og legg de fire andre kakene oppå som et lite lokk.
  11. Kakene må serveres straks.

TIPS: Ønsker du søtere krem bruker du mer sukker. Du kan gjerne pynte kakene med et melisdryss. Det er selvfølgelig fullt mulig å bruke andre bær.

Flere lekre kaker du kan bake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her