Kake
Det er slik en ekte napoleonskake med blåbær skal smake

Det er slik en ekte napoleonskake med blåbær skal smake

Det er blåbærtid og vi setter blå napoleonskaker på menyen. Oppskriften på ukens kake er heldigvis ikke så komplisert, den er faktisk både enkel og rask.
17 August 2012 - 14:10

Denne moderniserte utgaven av napoleonskake er både frisk og lekker. Vi har brukt blåbær, men har du andre bær for hånden, friske eller fryste, er det fritt frem å bytte.

Det store spørsmålet er imidlertid hvorfor napoleonskake heter nettopp napoleonskake.

Ifølge noen historier var det Napoleon Bonapartes sjefskokk som først bakte napoleonskake, men kaken er etter alt å dømme mye eldre enn som så. Mest sannsynlig var navnet opprinnelig gateau napolitain, som er fransk og betyr kake fra Napoli.

Napoleonskake med blåbær

Napoleonskake med blåbær

Fremgangsmåte

  1. Ta butterdeigen ut av fryseren og la platene tines i ca 15 minutter.
  2. Sett på ovnen, rett temperatur er oppgitt på pakken.
  3. Rør halvparten av blåbærene og sukker til sukkeret er oppløst. Resten av blåbærene skal være hele.
  4. Kjevle butterdeigplatene lett og skjær hver plate i to.
  5. Stek kakene etter anvisning på pakken og avkjøl.
  6. Pisk kremfløten stiv med vaniljesukker.
  7. Vend de rørte blåbærene inn i kremen slik at den blir blå og lekker.
  8. Bland inn halvparten av de hele, friske blåbærene i kremen. Resten sparer du til pynt.
  9. Legg fire butterdeigskaker på fat eller asjetter. Ha rikelig med blåbærkrem på hver av dem.
  10. Pynt med de friske blåbærene og legg de fire andre kakene oppå som et lite lokk.
  11. Kakene må serveres straks.

TIPS: Ønsker du søtere krem bruker du mer sukker. Du kan gjerne pynte kakene med et melisdryss. Det er selvfølgelig fullt mulig å bruke andre bær.

Flere lekre kaker du kan bake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her