Nattklubb ingen hindring

Strut i Tromsø er noe så unikt som en nattklubb der råvarekvalitet og håndverk samt et spennende barkart står i fokus.
Redaksjonen
29 Februar 2008 - 19:08

- Utgangspunktet mitt var å skape et sted som jeg selv ville gå ut på, sier barsjef Idar Sørensen og skuer rundt i lokalet.

Han har gått gradene i utelivsbyen siden han begynte i oppvasken som 15-åring. Etter å ha gjennopplivet ærverdige Abboteke Bar til fordums storhet, fikk Sørensen tilbud om å utvikle et helt nytt klubbkonsept.

Han klarte ikke å takke nei til utfordringen, og etter en rolig start har det vært fullt hver helg i halvannet år nå på retro-discofunk klubben Strut.

Idar Sørensen setter sin ære i å ha et spennende og nyskapende barkart og vil at gjestene skal bestille drinker som er litt for avanserte til å lage hjemme.

- Gjestene er flinke til å strekke seg og prøve noe som er litt utenom det vanlige. Det skal være spennende og det skal smake godt, sier han.

En stor del av repertoaret er champagne og champagnedrinker. Gamle klassikere får nytt liv når de toppes med de musserende dråpene istedenfor soda. Barsjefen demonstrerer med en Royal Pulp hvor druer og champagne dominerer, og forklarer ivrig om druens beskaffenhet.

- Hvis du smaker på en drue er det mye bitterhet i skallet, og det er helt umulig å si hvor mye sukker som skal til - det kommer helt an på druen.

Høyt tempo
Men overgangen fra bar til nattklubb er stor, og stiller andre krav til tempo. På Strut som på andre nattklubber kommer det meste av omsetningen noen korte timer før stengetid. Det betyr at det ikke er lang tid å servere drinker på, og det må gå fort når klubben er fullpakket. Men å la effektivitet gå på bekostning av kvalitet var uaktuelt.

- Jeg ønsker ikke å bare pøse ut sprit og brus, men vi kan heller ikke gjøre alt tidkrevende og avansert. Jeg trodde kanskje jeg måtte svelge noen kameler da jeg takket ja til denne jobben, men med nøye planlegging og et godt gjennomtenkt barkart har jeg sluppet det, smiler han.

Kvalitet og gode råvarer
Suksessoppskriften har vært å satse på enkle og innovative drinker med kvalitetsråvarer i bunn. Mye gjøres ferdig på forhånd, og på Strut lager de egne siruper som brukes i drinkene. Ofte er den aller beste kvaliteten det lokale, og på Strut er det ikke uvanlig å få servert en daiquiri basert på for eksempel nordnorske blåbær - breddfull av smak og luksuriøs blålilla i fargen.

Og mens vi snakker, blander Sørensen drinker.

- Det er utrolig mye smak i stilken til mynteplanten, så det er lurt å mødle den med - da trenger du ikke å bruke like mye mynte for å få den friske smaken, forklarer han mens han mikser en Whisky Smash.

Kulinarisk inspirasjon
Inspirasjon henter barsjefen fra reiser i inn- og utland, og ikke minst fra den kulinariske verdenen. Kombinasjoner som fungerer i matlaging fungerer ofte også i drinker, kanskje spesielt når det gjelder dessertkombinasjoner.

- Jeg har fått stort utbytte av å samarbeide tett med kokker, og har ofte brukt deres couliser som et utgangspunkt for å eksperimentere meg frem til nye drinker. Det viktige er å finne balansen i drinken, for når gjester ønsker at drinken verken skal være for sur eller for søt er det nettopp balansen de mener, forteller han.

Stadig utvikling
På Strut skal du få en helhetsopplevelse med drinker, interiør og musikk. Sørensen har en finger med i det meste og passer på at alt henger sammen. Den store baren er lokalets desiderte midtpunkt, og her er det god plass til fire bartendere. Selve bardisken har retroformer som gjennomgående element i dekorasjoner og barhyller.

Brokadetapet fra 80-tallet ble funnet på lageret til en lokal malebutikk, og går godt til den gedigne lysekronen i taket. Konseptet er under stadig utvikling, og det nyeste tilskuddet er en hel vegg med innfelte lavalamper.

- Før pleide dette området å fylles opp sist, men nå er det der folk går og setter seg aller først, avslutter Idar Sørensen fornøyd.

Diamond Ring

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker. Rist kraftig. Sil over i et avkjølt cocktailglass.

Sendt inn av Idar Sørensen, Strut i Tromsø

Vurder oppskriften

Whisky Smash

Whisky Smash

Fremgangsmåte

  1. Knus mynte og sitron i bunnen av et stort glass.
  2. Tilsett whisky og sukkerlake.
  3. Fyll glasset med knust is, og rør drinken opp i isen.

Til denne drinken anbefales en kraftig single malt, men det er smak og behag.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Idar Sørensen

Vurder oppskriften

Royal Pulp

Fremgangsmåte

Knus druene med sukkeret i bunnen av et longdrink glass. Ha i cognac og sitronsaft. Fyll opp med knust is. Topp med champagne og rør forsiktig rundt.

Sendt inn av Idar Sørensen, Strut i Tromsø

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.
Matkurs og vinkurs
Cocktailkurs i Oslo

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.

Den 11. september inviterer vi til et eksklusivt cocktailkurs hvor du lærer å lage 5 cocktails. Det er begrenset antall plasser – så vær rask!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her