Nebbiolo smaker også godt i sommervarmen

Nebbiolo smaker også godt i sommervarmen

Spesielt velegnet er den når den er beregnet på å drikkes ung, og ikke minst når den er laget av en av de beste.

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Massolino kan nebbiolo. Det har denne Serralunga-produsenten bevist gjennom barolo på barolo, årgang etter årgang. Og  Massolino Langhe Nebbiolo 2012 (19559) er intet unntak.

Derfor smaker deres viner så godt

En nydelig vin med ren og lekker nebbiolofrukt, svært ung og svært lovende med god syre og tanninfasthet. En god runde i karaffelen vil gjøre underverker for å åpne opp mer slik at den blomstrer ekstra mye på sommerfesten.

Her får vi en forsmak på nebbiolo fra 2012-årgangen som var en varm årgang. Nebbiolo som jo har godt potensial for syre tåler litt varme, spesielt i et jordsmonn som det i Serralunga. Den svært kalkholdige jorden hjelper til å beholde god friskhet i druene også under hetebølger. At vinteren var snørik og jorden hadde nok vannreserver å gå på, bidro til å gi druer med så ren og klar frukt som vi kan smake i denne vinen.

Se alle de andre fantastiske vinene fra Massolino

2013 er rett rundt hjørnet, men jeg har ikke lyktes å få tak i en flaske som førpremiere. Generelt er 2013 et nok lovende år for nebbiolo, ikke så varmt som 2012, men mer på den aromatiske siden, noe som alltid er interessant for en drue som nettopp denne.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Massolino Langhe Nebbiolo 2017

Produsent:
Massolino
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte, Langhe
Pris:
265,90 kr
Varenummer:
1955901
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen