Nesten halv pris

Denne chablisen er et av taxfreebutikkens beste kjøp.
Aase E. Jacobsen
28 Juni 2007 - 01:01

Laroche Chablis 2006 koster bare kroner 83, som er 67 kroner billigere enn på polet (Laroche Chablis 2012 (6680), altså nesten halv pris. Den er en perfekt sommervin, både når du bare har lyst på et glass og når sommerlig sjømat står på menyen.

Den er svært fruktig med svake tropiske toner, men mest sitrus og epler samt et fint  mineralpreg. Fine syrer frisker opp, og ettersmaken er lang.

Dempet mineralpreg
Ingen krevende chablis, men svært vellaget likevel. Den kan som alle andre chabliser lagres et par år, men mange liker disse "enkleste" chablisene mens de er unge og strutter av frukt. Med lagring kommer mineralpreget mer frem, men i Laroches "standardchablis" er det aldri uttalt.

Langt liv
Vil du ha mer kompleksitet inn i bildet, må du opp på premier cru-nivå, til Laroche Chablis Premier Cru Cuvée 2005 som er et usedvanlig godt kjøp til kroner 139 - og så er den også fra en drømmeårgang for regionen. Mens vinstokkene ble forstyrret av en uvanlig kjølig og våt august i 2006, var 2005 svært vellykket og jevn. 2006 er på den annen side noe friskere enn 2005.

Denne vinen, som ikke finnes på polet, er en blanding av druer fra Laroches beste premier cru-vinmarker og gir derfor mer av alt i forhold til den vanlige chablisen (90 poeng). Rikdommen understrekes av noe fatbruk, men ikke på noen måte overdrevet. Som alle andre chabliser på premier cru-nivå har den et langt liv foran seg, minst seks-sju år.

Lettforståelig
Denne flasken har imidlertid ikke skrukork som Laroches utgaver på polet, men en type kunstkork som ikke er det optimale for lagringsviner, men du kommer sikkert til å la deg friste til å drikke den relativt snart - så da spiller det mindre rolle.

Vil du ha enda mer smak og særpreg, er Laroche Chablis Premier Cru Les Fourchaumes 2004 til kroner 195 et godt valg. Den finner du også på polet, Domaine Laroche Chablis 1. cru Fourchaume 2009 (30415).

Les Fourchaumes er kanskje den av premier-cru-vinmarkene som er lettest å forstå verdien av på grunn av sin kraft både hva frukt og mineralpreg angår.

Den kan dessuten lagres i minst åtte år.
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her