Drikke
Nettside tilbyr beskyttelse mot vinsvindel

Nettside tilbyr beskyttelse mot vinsvindel

En av verdens fremst spesialister tilbyr hjelp for de som vil beskytte seg mot vinsvindel.
Redaksjonen
22 Januar 2015 - 12:06

Det er saken med storsvindleren Rudy Kurniawan som har satt det amerikanske vinkonsulentfirmaet Chai Consulting på ideen om å lage en nettbasert tjeneste, ifølge wownews.se.

Koster penger

Chai Consulting er eksperter på vinsvindel, vurdering og autentisering av vin. I mars åpner nettsiden winefraud.com som skal hjelpe brukere å avdekke svindel. Den skal også vise hvordan man beskytter seg mot forfalskning. Websiden er tenkt som en hjelp for vinhandlere og samlere.

Slik gjennomførte Kurniawan svindelen

Det er ikke gratis å bruke tjenesten. Som betalende medlem får du tilgang til informasjon om kjente vinbedragere, artikler om forfalskning og autentisering samt en liste med vinhandlere som er mistenkt for å selge forfalskninger.

Vinbutikker kan merkes

Chai Consulting kommer også å selge et merke som vinhandlere kan abonnere på for å dokumentere at de driver antisvindelsarbeid. For å kunne bruke dette kommer selskapet til å granskes nøye.

Maureen Downey som står bak selskapet, forklarer på wine-searcher.com at svindleren Rudy Kurniawan solgte falske flasker til en verdi av 130 millioner dollar i en tiårsperiode. Verdien på disse flaskene antas å ha steget til mer enn det dobbelte og mange av dem er fortsatt i sirkulasjon.

– Behovet for mer informasjon om vinsvindel og av en nettside som winefraud.com er derfor stor, påpeker Downey.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her