Norsk vodka øker mest

Av de nær 230 000 literne vodka vi drikker hver eneste måned, er rundt 100 000 liter norsk vare. Norske Vikingfjord, som kaller seg verdens reneste vodka, kan skilte med den største salgsøkningen.

Hittil i år har vi drukket mer enn to millioner liter vodka. Det er en svak øking fra i fjor. Ifølge Vinmonopolet er norsk vodkas andel av totalsalget hittil i år på 43 prosent.

De største utenlandske merkene Smirnoff og Koskenkorva har hittil i år hatt en salgsnedgang på henholdsvis 10,4 og 1,7 prosent, mens det er den norskproduserte vodkaen Vikingfjord som spiser markedsandeler.

-Salget av Vikingfjord har økt med rundt 20 prosent så langt i år, og det er desidert størst vekst, sier produktsjef Sturla Rooth i Arcus. Han opplyser at den mest solgte norske vodkaen er Kalinka, som også er markedets billigste.

Rent kildevann
Vikingfjord er en eksklusiv norsk vodka, produsert med rent kildevann. Rooth tror dette er den viktigste årsaken til den sterke økingen i salget. Nå har den også fått ny design for å understreke eksklusiviteten.

-Det å finne en god vannkilde til et produkt er viktig. Derfor har vi valgt å bruke brevann fra Olden i produksjonen av Vikingfjord. Det gjør at denne norske vodkaen er i verdensklasse hva renhet angår, og folk får en mer nøytral vodka, sier han.

Potetspriten gjennomgår en spesiell destillasjonsprosess for å oppnå ren og nøytral karakter, og blandes deretter ut med brevann til riktig styrke.

Tekst og foto: Ruth Høyland Jønsrud - Newswire.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen