Norskprodusert øl

Jevnt over er kvaliteten på det som i gamle dager ble kalt eksportøl, høy. Turen til polet er vel anvendt tid og penger siden du får mye mer ølsmak enn med butikkpilsneren.
Redaksjonen
08 Mai 2008 - 16:53

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Norskprodusert øl

+ (87p)
Ringnes Extra Gold
Ringnes
Norge
13271 Vectura - kr 23,50 (33cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Ringnes
Farge og duft: Gyllen. Ganske elegant duft med humle, malt, blomster og noe buljong.
Smak: Bra fylde i anslaget, flott maltpreg, sitter godt og lenge. (UÅ)
Bruksområde: Kjøttgryter, lam.
Vurdering: Et godt og kraftig øl. 87 p (UÅ)
Laget av: Malt, vann, humle og gjær.
Alkoholinnhold: 6,5% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Aass Gulløl
Aass Bryggeri
Norge
2654 P. Ltz. aass - kr 24,00 (33cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Aass Bryggeri
Farge og duft: Mørk gull. Flott nesten vinøs duft av frukt, sitrus, malt og buljong.
Smak: Fruktig anslag, god friskhet og fin bitterhet, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: Et vellaget og anvendelig øl. 87 p (UÅ)
Laget av: Pilsenermalt, vann, humle ( hallertau og noe saaz) og gjær.
Alkoholinnhold: 6,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 2 - 4 md.
Bestill her:

(86p)
Gull Mack
Mack's Ølbryggeri og Mineralvannfabrikk
Norge
2666 Vectura - kr 27,70 (33cl)
Basisutvalg (Distriktsortiment)
Macks Ølbryggeri A/S
Farge og duft: Gul. Mye eplekjeller og malt i duften.
Smak: Følger duften, god friskhet, godt maltpreg, sitter godt, malt i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Kjøttgryter, grove pølser.
Vurdering: Et relativt kraftig øl. 86 p (UÅ)
Laget av: Vann, malt, humle og gjær.
Alkoholinnhold: 6,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Opplysninger er ikke gitt av produsent/leverandør.
Bestill her:

(86p)
Atna Økologisk Export
Atna Bryggeri
Norge
10148 Vectura - kr 39,90 (33cl)
Bestillingsutvalg
Vectura
Farge og duft: Gyllen, uklart. Flott duft med humle, malt, blomster og buljong.
Smak: Fin fylde i anslaget, fin bitterhet, god syre, lang ettersmak med noe krydderpreg. (UÅ)
Bruksområde: Allround kjøtt, fra pølser til biff.
Vurdering: Et godt laget øl. 86 p (UÅ)
Laget av: Vann, malt, humle, gjær
Alkoholinnhold: 6,3% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(84p)
Hansa Sterkøl
Hansa Borg Bryggerier
Norge
13850 Hansa Borg Bryggerier - kr 35,60 (50cl)
Basisutvalg (Distriktsortiment)
Hansa Borg Bryggerier
Farge og duft: Gullgul. En del fruktsødme, smør og malt.
Smak: Fyldig anslag, følger duften, bløtt fint skum, bløt men likevel tilstedeværende syre, lett fin bitterhet i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Grillkylling eller krydret fingermat.
Vurdering: Kunne godt hatt litt mer friskhet, men likevel et godt øl. 84 p (UÅ)
Laget av: Malt, vann, humle og gjær.
Alkoholinnhold: 6,5% vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her