Ny stor cognacsmaking - Larsen kommer 22. januar

Frédéric Larsen møter deg og presenterer og forteller om sine produkter på Apéritifs store cognacsmaking. Larsen har lang fartstid i Norge og er blant annet kjent for sine vikingskip fylt med godsaker. Vi skal smake oss gjennom sortimentet blant andre en nykommer Larsen Napoleon og to toppcognacer hvorav den ene er Larsen Rarissime Petite Champagne 1969. Meld deg på i dag.

Vi skal lære om hvordan Larsen fremstiller sin cognac hva det legges vekt og hvorfor cognacen blir som den er. Selvfølgelig tar vi en liten rundtur i Cognac og får med oss de viktig områdene, druene og hvilken betydning jordsmonnet har for det endelige resultatet.

Deretter er det tid for de praktiske øvelsene. Den gylne drikken skal testes. Vi starter med en VS og ender med en cognac fra 1969. Dette blir godt.

w Larsen VS (ny blend fra august 2001)
w Larsen Napoleon (nyhet fra januar 2002)
w Larsen XO
w Larsen Arctic XO
w Larsen Extra Reserve Fine Champagne
w Larsen Rarissime Petite Champagne 1969

Frédéric er tredje generasjon Larsen med hånd om rorpinnen i et av Cognacs mest kjente cognachus. Riktignok har rormannen ikke norsk statsborgerskap som sin far og farfar, men tilknytningen til Norge har han vernet om. Ikke minst fordi vi, etterkommerne av vikingene, er blant hans beste kunder.

Tid: 22. januar kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Hotel Continental, Oslo

Seminaret er avholdt.

Jens-Reidar Larsen ble født 8. mai 1895 i Kristiansand. Han vokste imidlertid opp i Levanger og Tromsø, hvor faren var postmester. Etter at han hadde avsluttet sine økonomistudier på Handelshøyskolen i Bergen i 1914, mottok han et reisestipend på 900 kroner. På grunn av krigen kunne han ikke ta i bruk pengene med en gang, men fem år senere fant han en båt hvor kapteinen var villig til å ta ham med gratis. Økonomisk som han var, ville han spare pengene til senere.

Drømmen til Jens-Reidar var England, men denne båten hadde kurs for Bordeaux. Vel fremme i Frankrike satte han kursen for Cognac, hvor han fikk jobb hos en liten, men veletablert produsent. Han traff etter hvert en ung fransk-belgisk pike som han forelsket seg i, og senere giftet seg med.

I 1926, 31 år gammel, kjøpte han et lite Cognac-hus - Joseph Gautier. Han fant fort ut at det var tre andre produsenter i distriktet med samme navn, og selv om han solgte noen flasker, skjønte han at et navneskifte måtte til. Dette førte til etableringen av Larsen.

Deres første kunde var et apotek i Trondheim, som trengte noen ekstra flasker til lageret av medisinbrennevin! De store produsentene trodde knapt hva de så - og ga unge Larsen tilnavnet "the crazy and mad norwegian". Drøyt 75 år senere er Larsen blant Cognacs 6-7 største produsenter med en årlig produksjon på ca. 2,5 millioner flasker, hvorav nærmere 1/3 går til det nordiske markedet. De eksporterer til mer enn 80 land verden over. Larsens kjellermester; Robert Andrieux har mer enn 20 års erfaring med blending av konjakk.

Larsen V.S.
(V-nr: 65  /  Pris fra 02.01.02: 323,00)
Smak og duft: Blomsteraktig duft, og en avdempet og lett smak med innslag av karamell. Rund og balansert.
Beskrivelse: Den yngste konjakken i Larsens sortiment. For V.S.-kvalitet gjelder en minimum lagringstid på 2 i eikefat. Bestanddelene i Larsens V.S. er lagret i gjennomsnitt 3 og et halvt år, og er fra diverse områder, fra Fins Bois til Grande Champagne. Den er også tilsatt noe 8-10 år gammel "toppdressing".I 2001 ble denne blandingen endret, og tilsatt noe mer eldre elementer. Dette for å gjøre den enda mer "tidsriktig".

Larsen Napoleon
(V-nr: ????  /  Pris fra 02.01.02: 362,00)
Smak og duft: En utpreget myk karakter, med rikt preg av ristede nøtter, vanilje og honning. Flott balanse og tannin.
Beskrivelse: Nyhet i januar 2002. Denne cognacen er en blanding av elementer fra områdene Grande Champagne, Petite Champagne og Fins Bois.

Larsen X.O.
(V-nr: 31754  /  Pris fra 02.01.02: 380,00)
Smak og duft: En velbalansert og meget harmonisk konjakk med innslag av sitrus, tørket aprikos og anis i smaken. Bløt, moden og rund, med elegant og lang ettersmak.
Beskrivelse: X.O.-betegnelse krever minimum 6 års lagring på eikefat. Blandingene i Larsen X.O. har i gjennomsnitt noe over 10 år, men er også tilsatt noe 25 år gammel nobel konjakk. De forskjellige bestanddelene kommer fra Grande og Petite Champagne, Bordieres og Fins Bois.

Larsen Arctic X.O.
(V-nr: 34563  /  Pris fra 02.01.02: 648,00)
Smak og duft: Utpreget duft av fioler. Smaken er rund og bløt, med karamellsødme og hint av tørket frukt. En elegant konjakk med lang ettersmak.
Beskrivelse: Arctic X.O. innholder konjakker lagret på fat i gjennomsnitt 20 år, men er også toppet med noe 50 år gammel. Den er tilsatt destillert vann som er hentet fra Isdammen i Adventdalen på Svalbard. Etiketten er designet av maleren Kåre Tveter, som har samarbeidet med Larsen siden 1991. Tveter har malt motivene til seks ulike etiketter som pryder Svalbardkolleksjonen.
 

Larsen Extra Reserve Fine Champagne
(V-nr: 32883  /  Pris fra 02.01.02: 1.109,00)
Smak og duft: Mørk brun på farge. Avdempet, fruktig duft med innslag av eik. Smaken har toner av bitter sjokolade, tobakk, lakris og tjære. Lang ettersmak.
Beskrivelse: Blandingene i Extra Reserve har en gjennomsnitt lagringstid i 40 år på eikefat, og kommer fra Grande og Petite Champagne. Den er i tillegg tilsatt noe 100 år gammel nobel konjakk fra Larsens Paradiskjeller. Dette er den eldste varianten til Larsen.

Larsen Rarissime Petite Champagne 1969
(V-nr: 45626  /  Pris fra 02.01.02: 1.283,00)
Smak og duft: En ufiltrert konjakk med kompleks bouquet, naturlig sødme og ekstremt god lengde.
Beskrivelse: Rarissime betyr ekstremt sjeldent. Larsen har hentet ut et lite lager av denne herlige Petite Champagne fra 1969. Den er tappet på flaske rett fra eiketønnene - uten tilsetting avvann for å tone ned alkoholstyrken, og uten filtrering.

Tid: 22. januar kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Hotel Continental, Oslo

Seminaret er avholdt.

Avmeldingsfrist: 14.01.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest åtte dager før smakingen. Merk innbetalingen med 220102 . Ta med kvittering. Dersom du melder deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av etter avmeldingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Kommende kurs

Til toppen