Ny stor toscaner

Denne vinen er et resultat av en redningsaksjon for biomangfoldet. Og et svært vellykket sådant.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

San Felice Pugnitello 2007 (53213) er laget av druen med samme navn. Om du ikke har hørt om den før, er det lett å forklare, for det er først i de senere år at den er blitt tilgjengelig som vin. Toscana-baserte San Felice var først ut med å satse på en vin basert på 100 prosent pugnitello. San Felice plantet noen parseller med denne druen i 1997. Fra 2003 var druetypen godkjent for vinproduksjon, men vinene betegnes fortsatt som IGT Toscana Rosso.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Den var imidlertid blitt gjenoppdaget allerede i 1981 av forskere ved universitetet i Firenze på jakt etter gamle og utryddingstruete druesorter . San Felice deltok aktivt i denne redningsaksjonen, ikke bare for pugnitello, men også for 228 andre druesorter, ved å plante 18 vinstokker av hver sort.

Langt liv
Så langt er det bare pugnitello som har fått æren av å bli til éndruevin. Foglia tonda er en annen drue som ble reddet samtidig men som helst opptrer i blandinger, hvilket det jo er veldig lange tradisjoner for i Toscana. Pugnitello er hvis vi skal dømme etter San Felices 2007-utgave, en verdig kandidat til å innlemmes sammen med Italias store røde. Fargen er dyp og intens, og aromaene følger opp med godt særpreg. Syre- og tanninstrukturen er veldig god og borger for et langt liv.

Mye fargestoffer
En spennende vin med stor fasthet og god konsentrasjon som skiller seg mye fra all øvrig toscanavinstil, og som derfor er et veldig interessant bidrag. Konsentrasjonen kan den blant annet takke den lave avlingen for, og den er genetisk betinget. Klasene er små, formet som en liten knyttneve, derav navnet (pugno=knyttneve). Druene er middels store med svært tykt skall og har derfor et høyt innhold av de sunne fargestoffene (antocyaner) som igjen bidrar til den svært dype fargen.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

San Felice Pugnitello 2007

Produsent:
Agr. San Felice
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
299,90 kr
Varenummer:
5321301
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen