Ny Valpolicella-stjerne

Luca Fedrigo lager erketradisjonelle valpolicellaer, sin unge alder til tross.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Så er hans læremester ingen ringere enn Guiseppe Quintarelli. Fedrigo begynte å jobbe hos Valpolicellas mest berømte vinprodusent allerede da han var 14 år. Den unge og den gamle fant hverandre og etter hvert fikk Fedrigo ansvaret for vinmarkene. Quintarelli som behandler Ferdigo som sin egen familie, hjalp også til å etablere L'Arco på slutten av 90-tallet. Fedrigo fikk også med seg en brasiliansk investor.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

L'Arco er Fedrigos egen vingård i den nedre delen av Negrar-dalen med seks hektar og en årlig produksjon på 35.000 flasker.

Lang modning
Og vinene er svært overbevisende. I god Quintarelli-ånd lanseres de først når de er "klare". Det betyr at det nå er 2005-årgangene som gjelder. Og de ble tappet i mars 2010. Den lange modningen har gjort vinene mye godt. L'Arco Valpolicella Classico Superiore 2005 (90792) er en svært kompleks og elegant vin med fine modne toner, god friskhet og sødme samt et godt tanninbitt. Dette er en ripasso selv om det ikke står på etiketten.

Ellers er den veldig tradisjonelt fremstilt med en relativt kort maserasjon i forbindelse med alkoholgjæringen samtidig som den filtreres. Dette gjøres mens vinen får hvile i ståltanker etter gjæringen. Modningen skjer i klassiske slavonske eikefat av ulik størrelse.

L'Arco Pario 2005 (90793) er om ikke motsatsen, så i alle fall svært forskjellig både smaks- og fremstillingsmessig. Den er mye mer kompakt og ungdommelig med fine sviske- og sjokoladetoner, god sødme og fine tanniner. En fyldig og lovende vin til rike kjøttretter.

Moderat alkohol
Den er laget som en amarone, men med kortere tørketid. Gjæringen er også mye kortere enn for amarone, men mye lengre enn for ripassoen. Modningstiden i eik er også betydelig lengre. Alkoholinnholdet er også noe høyere, 15,3 prosent. Heller ikke amaronen til L'Arco, som ennå ikke er tilgjengelig i Norge, har særlig mer alkohol enn dette, noe som kommer til å gjøre den til et "friskt pust" i et segment som er dominert av veldig "store" viner.

Også L'Arcos rimeligste vin, L'Arco Rosso del Veronese 2005 (90791) , er en interessant kandidat for matbordet, noe mykere enn ripassoen, men med innsmigrende friskhet og lett sødme. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

L'Arco Valpolicella Classico Superiore 2015

Produsent:
Az. Agr. Fedrigo Luca
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
256,00 kr
Varenummer:
9079201
86 Poeng
Les smaksnotatene »

L'Arco Pario 2005

Produsent:
Az. Agr. Fedrigo Luca
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
350,00 kr
Varenummer:
9079301
91 Poeng
Les smaksnotatene »

L'Arco Rosso del Veronese 2010

Produsent:
Az. Agr. Fedrigo Luca
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
189,90 kr
Varenummer:
9079101
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen