Nye takter i Rioja

Det måtte en franskmann til for å vise vei i Rioja. Resultatet er å ta av seg hatten for.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Nå er ikke franske Olivier Rivière den som har innført verken økologisk eller biodynamisk dyrking i Rioja, men han tilhører en fortsatt nærmest ubetydelig gruppe med produsenter i denne betydelige spanske vinregionen.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Alle "renhetskunstens" regler
Rivière som hadde bakgrunn fra biodynamikere som Domaine Leroy og Elian da Ros , kom til Rioja ved en ren tilfeldighet på jakt etter noen som var villig til å gjennomføre hans biodynamiske drømmer. Det gikk ikke så bra, men han ga ikke opp og startet med å kjøpe økologisk dyrkete druer samtidig som han fikk leie en vinmark som tilfredsstilte renhetskravene.

De tre vinene som er å få i Norge er alle forskjellige, men like flotte nytolkninger av Rioja. Aller morsomst er Gabacho 2008 (51639) , en miks av like deler tempranillo og garnacha som skiller seg ut gjennom sin intense og konsentrerte skogsbærkarakter, flott syre og supre tanniner, samt gode lengde. En flott vin til de fleste gode kjøttretter. Den er laget etter alle "renhetskunstens" regler hvilket betyr håndplukkete druer, kun naturlig gjær, begrenset bruk av svovel og null filtrering.

Sjarmtroll av en vin
Ganko 2007 (51640) følger omtrent samme resepten, bare at druene ikke avstilkes samtidig som den har hatt en runde i hovedsakelig brukte eikefat. Garnacha-druene kommer dessuten fra de eldste vinstokkene. Resultatet er en fyldig og svært harmonisk vin med mye lokalkarakter.

Og så er det "sjarmtrollet" Rayos Uva 2008 (51644) som med sin intense bærsaftighet fra for det meste tempranillo, har potensial til å bli en av favorittene til vinterens torskemåltider.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Gabacho 2008

Produsent:
Olivier Rivière
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
199,00 kr
Varenummer:
5163901
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Olivier Rivière Ganko 2016

Produsent:
Olivier Rivière
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
389,00 kr
Varenummer:
5164001
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Rayos Uva 2019

Produsent:
Olivier Riviere
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
5164401
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen