Nyhetene på polet juli 2010 - Musserende og andre hvitviner

Redaksjonen
29 Juni 2010 - 16:57

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. juli 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Musserende

÷ (90p)
E. Michel Extra Brut
E. Michel
Frankrike - Champagne
80520 VSD - kr 218,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Best Buys International
Farge og duft: Varmgul. Elegant duft av søte gule epler, flott lagret preg, ganske rik og kompleks med en del mineraler.
Smak: Følger duften, imponerende mousse, bittesmå deilige bobler, veldig god syre, godt lagret preg, tørr og deilig finish med mye smak. (UÅ)
Bruksområde: Fingermat, lyst kjøtt.
Vurdering: En virkelig lekker og kompleks champagne til en fantastisk pris for de neste fem årene. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, ca. 8 års flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Déthune Grand Cru Extra Brut
Paul Déthune
Frankrike - Champagne
10790 VSD - kr 210,70 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
SagaWine
Farge og duft: Gul. Fin duft av modne røde epler, blomster og brød.
Smak: Godt skum i starten, små fine bobler gir kremaktig skum, god frukt, fin syre, vokser utover, veldig god karakter, tørr deilig finish med fint mineralpreg. (UÅ)
Bruksområde: Skalldyr.
Vurdering: En flott champagne til en veldig god pris. Holder fint fire-fem åren. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Fatlagring for deler av vinen (45%), 24 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Andre hvitviner

+ (88p)
Guilbaud Le Clos de Pont Muscadet de Sèvre et Maine 2003
Guilbaud Frères
Frankrike - Muscadet
80580 VSD - kr 174,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Farge og duft: Gullgrønn. God duft med moden gule epler, sitrus og mineraler.
Smak: Fyldig anslag, god fedme, flott mineralpreg, deilig moden søtlig frukt, sitter lenge med deilig sitrusfedme og mineraler. (2003)
Bruksområde: Gode skalldyrretter.
Vurdering: En flott vin som er et godt alternativ til chablis. Drikkeklar men har mye å gå på fortsatt. Meget godt kjøp. (2003)
Laget av: 100% Muscadet (=Melon de Bourgogne)
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 25 md. fatlagring, 36 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Déramé Le Cave du Ch. de la Morandière Muscadet de Sèvre et Maine 2006
Famille Déramé
Frankrike - Muscadet
10794 Cuveco - kr 125,70 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Farge og duft: Lys gulgrønn. Ren fruktig duft med lett mineralpreg.
Smak: Fruktig anslag, god frukt, fin syre, frisk og god, middels fylde, sitter bra. (2006)
Bruksområde: Skalldyr.
Vurdering: En frisk og god vin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Muscadet (=Melon de Bourgogne)
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

(84p)
Remy Pannier Chenin 2009
Remy Pannier
Frankrike
80505 Cuveco - kr 88,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Eurowine
Farge og duft: Lys gulgrønn. Fin ung duft av epler, sitrus.
Smak: Fruktig anslag, god og rund med fine syrer, fruktig stil, sitter bra. (2009)
Bruksområde: Kosevin, sommermat.
Vurdering: En rund og lettdrikkelig vin som samtidig er frisk. Best innen et par år. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Chenin Blanc
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Dom. du Haut Bourg Signature Muscadet Côtes de Grandlieu 2005
Hervé et Nicolas Choblet
Frankrike - Muscadet
10793 Vectura - kr 168,30 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Symposium Wines
Farge og duft: Gulgrønn. Ren god duft av modne gule epler, sitrus og mineraler.
Smak: Fruktig anslag, god frukt, fin syre, litt søtlig frukt og en del femde i finishen gjør den litt tung i stilen. (2005)
Bruksområde: Skalldyr.
Vurdering: En god muscadet som bør serveres godt avkjølt. Best innen et år. Vel verd prisen. (2005)
Laget av: 100% Muscadet (=Melon de Bourgogne)
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (79p)
SO Soave 2009
Cantina di Soave
Italia - Veneto
15698 Vectura - kr 319,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Strag
Farge og duft: Lys gulgrønn. Fin duft med noe flint, lime, epler og blomster.
Smak: Bløtt anslag, ganske bløt stil, sukkertøyaktig frukt, ok syre, men noe enkel. (2009)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Litt enkel vin. Verd prisen. (2009)
Laget av: 90% Garganega, 10% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md. fatlagring
Bestill her:

+ (79p)
Valmiñor Davila 2008
Adegas Valmiñor
Spania - Rias Baixas
80506 Vectura - kr 153,30 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Arvid Nordquist Norge
Farge og duft: Gullgrønn. Aromatisk duft med søte frukter.
Smak: Bløtt anslag, søt frukt, bløt syre, lettdrikkelig, men litt enkel. (2008)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Må serveres godt avkjølt. Verd prisen. (2008)
Laget av: 80% Albariño, 15% Loureiro, 5% Treixadura
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her