Nyhetene på polet juli 2010 - Musserende og andre hvitviner

Redaksjonen
29 Juni 2010 - 15:57

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. juli 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Musserende

÷ (90p)
E. Michel Extra Brut
E. Michel
Frankrike - Champagne
80520 VSD - kr 218,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Best Buys International
Farge og duft: Varmgul. Elegant duft av søte gule epler, flott lagret preg, ganske rik og kompleks med en del mineraler.
Smak: Følger duften, imponerende mousse, bittesmå deilige bobler, veldig god syre, godt lagret preg, tørr og deilig finish med mye smak. (UÅ)
Bruksområde: Fingermat, lyst kjøtt.
Vurdering: En virkelig lekker og kompleks champagne til en fantastisk pris for de neste fem årene. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, ca. 8 års flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Déthune Grand Cru Extra Brut
Paul Déthune
Frankrike - Champagne
10790 VSD - kr 210,70 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
SagaWine
Farge og duft: Gul. Fin duft av modne røde epler, blomster og brød.
Smak: Godt skum i starten, små fine bobler gir kremaktig skum, god frukt, fin syre, vokser utover, veldig god karakter, tørr deilig finish med fint mineralpreg. (UÅ)
Bruksområde: Skalldyr.
Vurdering: En flott champagne til en veldig god pris. Holder fint fire-fem åren. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Fatlagring for deler av vinen (45%), 24 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Andre hvitviner

+ (88p)
Guilbaud Le Clos de Pont Muscadet de Sèvre et Maine 2003
Guilbaud Frères
Frankrike - Muscadet
80580 VSD - kr 174,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Farge og duft: Gullgrønn. God duft med moden gule epler, sitrus og mineraler.
Smak: Fyldig anslag, god fedme, flott mineralpreg, deilig moden søtlig frukt, sitter lenge med deilig sitrusfedme og mineraler. (2003)
Bruksområde: Gode skalldyrretter.
Vurdering: En flott vin som er et godt alternativ til chablis. Drikkeklar men har mye å gå på fortsatt. Meget godt kjøp. (2003)
Laget av: 100% Muscadet (=Melon de Bourgogne)
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 25 md. fatlagring, 36 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Déramé Le Cave du Ch. de la Morandière Muscadet de Sèvre et Maine 2006
Famille Déramé
Frankrike - Muscadet
10794 Cuveco - kr 125,70 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Farge og duft: Lys gulgrønn. Ren fruktig duft med lett mineralpreg.
Smak: Fruktig anslag, god frukt, fin syre, frisk og god, middels fylde, sitter bra. (2006)
Bruksområde: Skalldyr.
Vurdering: En frisk og god vin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Muscadet (=Melon de Bourgogne)
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

(84p)
Remy Pannier Chenin 2009
Remy Pannier
Frankrike
80505 Cuveco - kr 88,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Eurowine
Farge og duft: Lys gulgrønn. Fin ung duft av epler, sitrus.
Smak: Fruktig anslag, god og rund med fine syrer, fruktig stil, sitter bra. (2009)
Bruksområde: Kosevin, sommermat.
Vurdering: En rund og lettdrikkelig vin som samtidig er frisk. Best innen et par år. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Chenin Blanc
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Dom. du Haut Bourg Signature Muscadet Côtes de Grandlieu 2005
Hervé et Nicolas Choblet
Frankrike - Muscadet
10793 Vectura - kr 168,30 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Symposium Wines
Farge og duft: Gulgrønn. Ren god duft av modne gule epler, sitrus og mineraler.
Smak: Fruktig anslag, god frukt, fin syre, litt søtlig frukt og en del femde i finishen gjør den litt tung i stilen. (2005)
Bruksområde: Skalldyr.
Vurdering: En god muscadet som bør serveres godt avkjølt. Best innen et år. Vel verd prisen. (2005)
Laget av: 100% Muscadet (=Melon de Bourgogne)
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (79p)
SO Soave 2009
Cantina di Soave
Italia - Veneto
15698 Vectura - kr 319,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Strag
Farge og duft: Lys gulgrønn. Fin duft med noe flint, lime, epler og blomster.
Smak: Bløtt anslag, ganske bløt stil, sukkertøyaktig frukt, ok syre, men noe enkel. (2009)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Litt enkel vin. Verd prisen. (2009)
Laget av: 90% Garganega, 10% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md. fatlagring
Bestill her:

+ (79p)
Valmiñor Davila 2008
Adegas Valmiñor
Spania - Rias Baixas
80506 Vectura - kr 153,30 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Arvid Nordquist Norge
Farge og duft: Gullgrønn. Aromatisk duft med søte frukter.
Smak: Bløtt anslag, søt frukt, bløt syre, lettdrikkelig, men litt enkel. (2008)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Må serveres godt avkjølt. Verd prisen. (2008)
Laget av: 80% Albariño, 15% Loureiro, 5% Treixadura
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her