Nyhetene på polet juli 2010 - Øl og brennevin

Redaksjonen
29 Juni 2010 - 15:55

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. juli 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Øl

+ (89p)
Weihenstephaner Hefeweissbier
Staatsbrauerei Weihenstephan
Tyskland
10787 Vectura - kr 44,90 (50cl)
Basisutvalg, kategori 5
Nøgne Ø - Det kompromissløse Bryggeri
Farge og duft: Gyllen. Stort skumtopp. Flott intens hveteduft med syrlige frukter, hvete, brød, urter og krydder.
Smak: Stort skum i anslaget, flott hvetepreg, god syre, deilig bitterhet, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Meditasjon.
Vurdering: Et virkelig herlig hveteøl for hveteølfantastene. Tåler fint et par år. (UÅ)
Laget av: Vann, malt, humle, gjær
Alkoholinnhold: 5,4% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Flaskemodnet før salg
Bestill her:

+ (87p)
Left Hand Haystack Wheat
Left Hand Brewing Company
USA
80584 Vectura - kr 39,90 (35,5cl)
Basisutvalg, kategori 5
Nøgne Ø - Det kompromissløse Bryggeri
Farge og duft: Gullgul. Fin fruktig duft med en del høy, brød og mineraler.
Smak: Fruktig anslagg, stort sdkum, fin syre, god fedme, flott karakter, frisk og god, sitter godt med fin tørrhet i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Tørsteslukker.
Vurdering: Et friskt og godt hveteøl. Best innen et år. (UÅ)
Laget av: Hvete, bygg, gjær, humle, vann
Alkoholinnhold: 5,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke lagret
Bestill her:

+ (87p)
P.I.L.S.
Pausa Café
Italia
80585 Vectura - kr 49,90 (33cl)
Basisutvalg, kategori 5
Farge og duft: Oransjegul. Veldig aromatisk med masse aprikos, mango, søte frukter og humle.
Smak: Fyldig anslag, flott humlepreg, god fedme, følger duften, stor og god munnfølelse, tørker godt til tross for mye tropisk frukt i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Tørsteslukker.
Vurdering: Et veldig annerledes og ikke minst morsomt øl. (UÅ)
Laget av: Malt, gjær, Saaz (blomst), vann
Alkoholinnhold: 4,8% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 10 ukers lagring på slovenske eikefat
Bestill her:

(84p)
Pinkus Hefe Weissen
Brauerei Pinkus Müller
Tyskland
80523 VSD - kr 46,50 (50cl)
Basisutvalg, kategori 3
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Gullgul, uklar. Fin hveteduft, parfymert med sitrus og brødbakst.
Smak: Fruktig anslag, dempet syre, stort skum, kunne hatt litt mer friskhet, mye brødpreg. (UÅ)
Bruksområde: Tørsteslukker.
Vurdering: For de som liker et dempet hvetepreg. Best nå. (UÅ)
Laget av: 50% maltet bygg, 50% maltet hvete, humle, gjær, vann
Alkoholinnhold: 5,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

Brennevin

÷ (83p)
Greene's Organic Vodka
Accelrate Brands
Frankrike
15699 VSD - kr 269,00 (70cl)
Basisutvalg, kategori 6
Accelerate Brand
Farge og duft: Klar. Frisk duft, noe sitrus.
Smak: Fruktig anslag, fint sitruspreg, nesten som en gin, spesiell vodkastil, krydret finish med litt vel tydelig alkohol. (UÅ)
Bruksområde: Drinker med mye smak, on the rocks.
Vurdering: Uvant vodka, men ok on the rocks. (UÅ)
Laget av: 100% korn
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

+ (78p)
Biostilla Premium Organic Vodka
Distillery Alfons Walcher
Italia
80522 Vectura - kr 291,30 (70cl)
Basisutvalg, kategori 2
Gavin
Farge og duft: Klar. Litt enkel duft, men ren.
Smak: Bløtt fruktig ansalg, frisk, lett fylde, litt vel skarp og spritpreget. (UÅ)
Bruksområde: Søte drinker.
Vurdering: Litt for enkel vodka. (UÅ)
Laget av: 100% rug/hvete
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke lagret
Bestill her:

 Annet brennevin

(75p)
Vikingfjord Vodka Cocktails Cosmo
Arcus
Norge
15702 Vectura - kr 249,90 (150cl)
Basisutvalg, kategori 6
Siemers 6 Cos D
Farge og duft: Rødrosa. Rødbrusduft.
Smak: Fruktig anslag, mye sødme, minner lite om cosmo, kunstig limepreg i finishen som er emmen. (UÅ)
Bruksområde: Ungdomsparty.
Vurdering: Veldig kunstig, men søtt nok for de som drikker mest brus. (UÅ)
Laget av: Vodka, sukker, smakstilsetninger, vann
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

÷ (73p)
Kirow Mojito Vodka Cocktail
Latvijas Balzams
EU
15700 VSD - kr 129,90 (70cl)
Basisutvalg, kategori 6
Helge Wiig
Farge og duft: Gulgrønn. Tannkremduft.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, smaker mest sprite, veldig søt, blir ganske emmen, mye tannkrem og noe bitterpreg i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Si det?
Vurdering: Ikke spesielt vellykket mojito. Sprite, vodka og mynteblader er bedre. (UÅ)
Laget av: Kornbasert vodka, lime, smakstilsetning, kullsyre, sukker,vann
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her