Nyhetene på polet mai 2010 - Alkoholfritt

De rene norske eplejuicene slår knockout på alt annet alkoholfritt - og mye med alkohol også!
Redaksjonen
07 Mai 2010 - 13:01

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mai 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Alkoholfritt

+ (87p)
Liereple Gourmet
Egge Gård
Norge
10746 Egen distribusjon - kr 29,90 (50cl)
Kategori 2
VINO
Farge og duft: Uklar gullgul. Deilig epleduft med søte epler, mye epleskrell.
Smak: Fyldig anslag, stor frukt, god syre, frisk og deilig med masse eplepreg, sitter veldig godt og lenge med masse epler i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Lyst kjøtt, spekemat.
Vurdering: En herlig eplejuice med et komplekst fruktpreg. Meget godt kjøp, men den er kanskje billigere på supern? (UÅ)
Laget av: 100% Aroma eple
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

+ (87p)
Ringi Summerred Gårdspresset Eple
Charlotta K. Ringi
Norge
10791 VSD - kr 45,00 (75cl)
Kategori 6
Ringi
Farge og duft: Uklar lys gul. Kjøttfullt eplepreg i duften.
Smak: Fruktig anslag, veldig deilig sommereplefølelse, frisk og god, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Røykelaks, koldtbord.
Vurdering: En virkelig deilig eplejuice. Meget godt kjøp, men det er mulig det er billigere å kjøpe den på supern. (UÅ)
Laget av: 100% Summered epler
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (80p)
Natureo Free Muscat 2009
Miguel Torres
Spania
51616 Vectura - kr 70,20 (75cl)
Kategori 2
Beverage Partners Norway
Farge og duft: Lys gul. Ren frisk duft med noe blomster.
Smak: Fruktig anslag, god frukt, ren og frisk med fint druepreg, sitter godt. (2009)
Bruksområde: Aperitiff, røykelaks, kokt laks.
Vurdering: En svært vellykket alkoholfri hvitvin. Ikke langt unna ekte vare. Nå. Godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Muscat
Alkoholinnhold: 0,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

+ (78p)
Bonne Nouvelle Rosé
Uccoar
Frankrike
10741 Vectura - kr 54,50 (75cl)
Kategori 6
Bevco
Farge og duft: Varm lys rosa. Ok duft, om enn litt kokt preg, men likevel rent.
Smak: Fruktig anslag, lett stil, ren og frisk, modent fruktpreg mot slutten. (UÅ)
Bruksområde: Salater.
Vurdering: En vellaget alkoholfri rosé. Vel verd prisen. (UÅ)
Laget av: Cinsault, Carignan, Grenache
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

+ (77p)
Maisel's Weisse
Brauerei Gebr. Maisel
Tyskland
10743 Vectura - kr 22,30 (50cl)
Kategori 2
Degel
Farge og duft: Rødgul. Mye malt- og brødpreg, god duft til alkoholfritt øl å være.
Smak: Fruktig lett anslag, god syre, men den mangler jo alkoholfylden, god karakter, men litt grønn bitterhet i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Tørsteslukker.
Vurdering: For den som liker weissbier. (UÅ)
Laget av: Hvete
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

(75p)
Fuhr Cascade
K.G. Puntervold
Norge
965 Vectura - kr 50,40 (75cl)
Kategori 2
Vectura
Farge og duft: Gul. Ok epleduft.
Smak: Følger duften, litt emment preg, spesiell eplekarakter, men ok, mangler noe friskhet. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: Greit alkoholfritt alternativ. (UÅ)
Laget av: 35% eplesaft, naturlig eplearoma, vann, sukker
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(75p)
Bonne Nouvelle Blanc
Uccoar
Frankrike
10739 Vectura - kr 54,50 (75cl)
Kategori 4
Bevco
Farge og duft: Lys gulgrønn. Litt brødaktig moden duft.
Smak: Bløtt fruktig anslag, ok syre, fruktig stil men ganske bløt, litt emmen mot slutten, men ok. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, lette retter.
Vurdering: En helt grei alkholfri hvitvin. (UÅ)
Laget av: Chasan, Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(74p)
Schloss Wachenheim Light Live
Sektkellerei Schloss Wachenheim
EU
10742 Vectura - kr 51,10 (75cl)
Kategori 5
Farge og duft: Lys gul. Brødaktig moden duft.
Smak: Fruktig anslag, god syre, men spriker litt mye, brødaktig preg, sitter noe. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: Kan drikkes. (UÅ)
Laget av: 89% dealkoholisert vin, 11% druemost
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestillher:

÷ (73p)
St. Regis Cabernet Sauvignon
St. Regis Vineyards
USA
310 VSD - kr 60,60 (75cl)
Kategori 3
Bibendum
Farge og duft: Dyp kald rød. Litt emmen ubehagelig duft i retning asfalt, gummi.
Smak: Bløtt sødmefylt anslag, god syre, ok frukt selv om den er ganske kokt i stilen og en tanke mage. (UÅ)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Ikke godt nok som rødvinsalternativ. (UÅ)
Laget av: 100% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 0,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (72p)
Bonne Nouvelle Rouge
Uccoar
Frankrike
10737 Vectura - kr 54,50 (75cl)
Kategori 2
Bevco
Farge og duft: Kald rød. Litt brødaktig duft.
Smak: Fruktig lett anslag, noe sødme, lett kokt bærpreg, lite rødvinskarakter, ok syre. (UÅ)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Ikke helt vellykket som alternativ til rødvin - eller annen vin. (UÅ)
Laget av: Carignan, Grenache, Merlot
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (72p)
Saxhyttegubbens Blåbär 100%
Saxhytte Gård
Sverige
10749 VSD - kr 75,00 (33cl)
Kategori 4
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Dyp kald rødblå. Merkelig, ikke helt ren blåbærduft, mangler bærets ren vaniljeaktige sødme.
Smak: Følger duften, mangler friskhet og renhet. (UÅ)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Veldig langt unna barndommens nypressete blåbærsaft. (UÅ)
Laget av: 100% blåbær
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

+ (68p)
Pur Aronia Festdrikk
Norge
10792 VSD - kr 95,20 (50cl)
Kategori 6
Aronia
Farge og duft: Dyp kald rød. Veldig bitter duft.
Smak: Noe bedre i munnen, men veldig syrlig og kantete, ikke veldig tiltalende. (UÅ)
Bruksområde: Medisin?
Vurdering: Dette er ikke godt å drikke, men det er muligens veldig sunt? (UÅ)
Laget av:
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent:
Bestill her:

÷ (60p)
Söhnlein Brilliant Sparkling
Söhnlein Rheingold Sektkellerei
Tyskland
51119 VSD - kr 60,60 (75cl)
Kategori 2
Bibendum
Farge og duft: Lys gul. Litt emmen tropisk duft, nesten ubehagelig.
Smak: Følger duften, ubalansert med syre som stikker ut, smaker svovel. (UÅ)
Bruksområde:
Vurdering: Bør ikke drikkes. (UÅ)
Laget av: Diverse druetyper
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fiskegryte med smak av norsk eplesider
Dagens rett

Fiskegryte med smak av norsk eplesider

Vi kombinerer to av våre beste råvarer i denne retten - fersk fisk og epler - både i fast og flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her