Nyhetene på polet mai 2010

I alt 23 av de 96 nyhetene i basis, eller kategori 2 til 7 som de nå så viselig heter, er fra Østerrike. Mye grüner veltliner selvsagt, men aller best er faktisk en riesling på toppnivå og en kraftpakke av en sauvignon blanc. Polets forsøk på å friske opp tilbudet av alkoholfritt er bare delvis vellykket, all den tid det som smaker best er norsk eplejuice og det kan du likeså godt kjøpe på supern, vel å merke steder med et bredt utvalg. Den populære rosékategorien har fått nytt "blod", men bortsett fra én morsom nykommer, er de beste roséene fortsatt i bestillingsutvalget.
 

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 8. mai 2010 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt.

Apéritifs smaker, Aase E. Jacobsen, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. mai 2010. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget mai 2010. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.

Lenkene nedenfor leder deg til testens fem artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen