Nyhetene på polet november 2010 - Øl og gløgg

Redaksjonen
04 November 2010 - 16:25

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Øl

÷ (91p)
Paradox Isle of Arran Imperial Stout
Isle of Arran Distillery
Skottland
10836 Vectura - kr 67,90 (33cl)
Basisutvalg, kategori 5
Vectura
Farge og duft: Svart med brunt skum. Mye malt og kaffe i duften samt søte frukter, bær.
Smak: Heftig start med varmt maltpreg, en del sødme og aromaer i retning cola, god bitterhet, mye sødme, veldig god syre, frisk mokkafinish. (UÅ)
Bruksområde: Meditasjon, rike viltretter.
Vurdering: Sødmen gjør denne stouten lett å drikke uten at det går ut over karakteren. (UÅ)
Laget av: Vann, malt, humle, gjær
Alkoholinnhold: 10,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md. lagring i brukte whiskyfat (Isle of Arran Distillery)
Bestill her:

+ (87p)
Midtfyns Bryghus Imperial Stout
Midtfyns Bryghus
Danmark
80602 Vectura - kr 75,10 (50cl)
Basisutvalg, kategori 5
Farge og duft: Svart. Litt fjøssødme og høy i duften.
Smak: Fruktig anslag, dempet bitterhet, fint skum, noe sødme, men dempet, en del mokka i finishen, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Vilt.
Vurdering: En god stout på den lettdrikkelige siden. (UÅ)
Laget av: Vann, malt, humle (Chinook, Centennial), gjær
Alkoholinnhold: 9,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Kort opphold i brukte eikefat
Bestill her:

Gløgg

÷ (82p)
Snälleröds Glögg
Snälleröds AB
Sverige
10843 Trebuchet - kr 149,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Excellars
Farge og duft: Dyp brunrød. Mye kardemomme, nellik og sjoko.
Smak: Fyldig anslag, god frukt, fin sødme, men kardemomme og nellik tar noe overhånd. (UÅ)
Bruksområde: Gløgg blandet med rødvin og sukker.
Vurdering: En gløgg som skjemmes noe av overkrydring. På plussiden er den heløkologisk. (UÅ)
Laget av: 100% Primitivo, nellik, kanel, ingefær, akaciehonning
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (73p)
Tindra Svakvinsgløgg
Saturnus Beverage
Sverige
10817 Vectura - kr 105,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Arvid Nordquist Norge
Farge og duft: Dyp rød. Ekstremt mye kardemomme i duften.
Smak: Følger duften, ganske moden i frukten, noe sødme, mangler spenst. (UÅ)
Bruksområde: Gløgg under tvil.
Vurdering: En overkrydret gløgg. (UÅ)
Laget av: 100% Cabernet Sauvignon, krydder
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

+ (68p)
Kiviks Äppel Glögg
Kiviks Musteri
Sverige
10820 Vectura - kr 112,10 (50cl)
Basisutvalg, kategori 4
ProVino
Farge og duft: Gul. Oppvaskmiddel-duft.
Smak: En del sødme i anslaget, en del krydder, men veldig kunstig i krydringen, altfor mye kardemomme i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Absolutt ikke noe.
Vurdering: Et direkte utiltalende produkt. (UÅ)
Laget av: Epler, krydder, safran, appelsin
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her