Nyhetene på polet november 2010

Ikke bare hvite tørre viner, men også søte. Og dem er det riktig mange av denne gangen. Nok til å sikre drikke til juledesserten, skulle jeg tro. På den røde siden er det også mange interessante viner, om enn i høyere prisklasser, blant andre burgundere og klassiske viner fra California. En håndfull gode rødviner rundt hundrelappen kan være verd å se på for den som trenger foprnyelse av hverdagsvinen. Det gjelder også om du holder deg til vin fra boks.

Cognac- og whiskysortimentet får dessuten velkomment tilskudd i disse førjulstider.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 6. november 2010 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt.

Apéritifs smaker, Aase E. Jacobsen, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. november 2010. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget novtember 2010. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.

Lenkene nedenfor leder deg til testens seks artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Champagnedruen meunier: Fra underdog til stjernestatus

Meunier ble tidligere satt i skyggen av de mer anerkjente champagnedruene chardonnay og pinot noir. Det siste tiåret har imidlertid meunier fått en renessanse og blomstrer nå for fullt, blant annet takket være en iherdig innsats fra dyktige meunierfrelste vinmakere. I dag finnes en rekke utsøkte champagner som er laget av meunier alene. Les hele saken

Til toppen