Nyhetene på polet november 2010 - Øl og gløgg

Redaksjonen
04 November 2010 - 16:25

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Øl

÷ (91p)
Paradox Isle of Arran Imperial Stout
Isle of Arran Distillery
Skottland
10836 Vectura - kr 67,90 (33cl)
Basisutvalg, kategori 5
Vectura
Farge og duft: Svart med brunt skum. Mye malt og kaffe i duften samt søte frukter, bær.
Smak: Heftig start med varmt maltpreg, en del sødme og aromaer i retning cola, god bitterhet, mye sødme, veldig god syre, frisk mokkafinish. (UÅ)
Bruksområde: Meditasjon, rike viltretter.
Vurdering: Sødmen gjør denne stouten lett å drikke uten at det går ut over karakteren. (UÅ)
Laget av: Vann, malt, humle, gjær
Alkoholinnhold: 10,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md. lagring i brukte whiskyfat (Isle of Arran Distillery)
Bestill her:

+ (87p)
Midtfyns Bryghus Imperial Stout
Midtfyns Bryghus
Danmark
80602 Vectura - kr 75,10 (50cl)
Basisutvalg, kategori 5
Farge og duft: Svart. Litt fjøssødme og høy i duften.
Smak: Fruktig anslag, dempet bitterhet, fint skum, noe sødme, men dempet, en del mokka i finishen, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Vilt.
Vurdering: En god stout på den lettdrikkelige siden. (UÅ)
Laget av: Vann, malt, humle (Chinook, Centennial), gjær
Alkoholinnhold: 9,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Kort opphold i brukte eikefat
Bestill her:

Gløgg

÷ (82p)
Snälleröds Glögg
Snälleröds AB
Sverige
10843 Trebuchet - kr 149,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Excellars
Farge og duft: Dyp brunrød. Mye kardemomme, nellik og sjoko.
Smak: Fyldig anslag, god frukt, fin sødme, men kardemomme og nellik tar noe overhånd. (UÅ)
Bruksområde: Gløgg blandet med rødvin og sukker.
Vurdering: En gløgg som skjemmes noe av overkrydring. På plussiden er den heløkologisk. (UÅ)
Laget av: 100% Primitivo, nellik, kanel, ingefær, akaciehonning
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (73p)
Tindra Svakvinsgløgg
Saturnus Beverage
Sverige
10817 Vectura - kr 105,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Arvid Nordquist Norge
Farge og duft: Dyp rød. Ekstremt mye kardemomme i duften.
Smak: Følger duften, ganske moden i frukten, noe sødme, mangler spenst. (UÅ)
Bruksområde: Gløgg under tvil.
Vurdering: En overkrydret gløgg. (UÅ)
Laget av: 100% Cabernet Sauvignon, krydder
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

+ (68p)
Kiviks Äppel Glögg
Kiviks Musteri
Sverige
10820 Vectura - kr 112,10 (50cl)
Basisutvalg, kategori 4
ProVino
Farge og duft: Gul. Oppvaskmiddel-duft.
Smak: En del sødme i anslaget, en del krydder, men veldig kunstig i krydringen, altfor mye kardemomme i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Absolutt ikke noe.
Vurdering: Et direkte utiltalende produkt. (UÅ)
Laget av: Epler, krydder, safran, appelsin
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her