Nyhetene på polet november 2010 - Andre rødviner

Redaksjonen
04 November 2010 - 16:27

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Andre rødviner

÷ (90p)
Domaine Cyrot-Buthiau Volnay 2008
Domaine Cryot-Buthiau
Frankrike - Volnay
80560 Vectura - kr 300,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Arcus Wine Brands
Farge og duft: Klar ung rød. Ren frisk innbydende duft av røde og mørke bær, jordsmonn, mye skogsbær.
Smak: Følger duften, deilig skogsbærpreg, deilig syre, fine slanke tanniner, god fylde, flott karakter, veldig rik og god mot slutten, nydelig pinotpreg, frisk flott lang finish. (2008)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En lekker vin for de neste åtte årene. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring (2, 3 og 4 år gamle fat), 8 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (89p)
Castell'in Villa Chianti Classico 2006
Castell'in Villa
Italia - Toscana
49925 Trebuchet - kr 200,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
NON DOS
Farge og duft: Dyp kald rød. Rik sødmefylt duft med mye røde modne bær, veldig klassisk sangiovese, men på den rike siden, veldig elegant med fint preg av trevirke.
Smak: Fyldig anslag, velig god syre, frisk og god med fine slanke tanniner, veldig deilig saftighet, sitter lenge med en del jordsmonn i finishen. (2006)
Bruksområde: Lam, lyst kjøtt, rike pastaretter.
Vurdering: En flott vin for de neste åtte årene. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Sangiovese
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12-18 md. lagring i store og gamle slovenske fat, 12-18 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (89p)
Domaine Drouhin Pinot Noir 2008
Domaine Drouhin Oregon
USA - Villamette Valley
80590 VSD - kr 239,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vinetum
Farge og duft: Klar kald rød. Fin ung duft med røde og mørke bær, fint mineralpreg, lett fatpreg.
Smak: Fyldig anslag, god syre, gode tanniner, deilig lett sødme, stor saftighet takket være flott syrestruktur, lang ettersmak med godt bærpreg. (2008)
Bruksområde: Lyst kjøtt, lam.
Vurdering: En svært vellykket amerikansk pinot noir for de neste sju årene. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 13,9% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 10-11 md. fatlagring, 6-8 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (89p)
Drouhin Volnay 2008
Joseph Drouhin
Frankrike - Volnay
10824 VSD - kr 300,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vinetum
Farge og duft: Klar ung rød. Fin ung duft av saftige bær, mineraler og jordsmonn.
Smak: Fyldig anslag, godt bærpreg, god saftighet, fint bitt, deilig frukt, slank frisk og saftig stil, sitter godt. (2008)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En frisk og god volnay for de neste seks årene. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 15 md. fatlagring (228 ltr brukte eikefat), 3-6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (89p)
Mount Eden Cabernet Sauvignon 2006
Mount Eden Vineyards
USA - Santa Cruz
10819 VSD - kr 379,70 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
SR Wine Import
Farge og duft: Tett dyp rød. En del fat og solbær i duften, parfymert og elegant med litt jordsmonn.
Smak: Fyldig anslag, god fylde, fin sødme, fin syre, godt cabernet-preg gode tanniner, sitter godt og lenge med fint cedertre- og solbærpreg i finishen.(2006)
Bruksområde: Okse, elg, hjort.
Vurdering: En flott cabernet for de neste fem årene. Vel verd prisen. (2006)
Laget av: 75% Cabernet Sauvignon, 22% Merlot, 3% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 13,9% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 22 md. fatlagring, 23 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Girardin Chassagne-Montrachet Les Vieilles Vignes 2008
Vincent Girardin
Frankrike - Chassagne-Montrachet
80559 VSD - kr 189,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Tett ung rød. Lett animalsk med noe røyk, modne bær.
Smak: Bløtt anslag, saftig og god med fin syre, frisk og god med en del stallpreg, mot slutten tar bringebærpreget overhånd og gir god friskhet. (2008)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En vin som trenger luft for å dempe det litt rustikke preget. Tåler fint fem år. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 14 md. fatlagring (10% nye fat), 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Vincent Paris Granit 30 2008
Domaine Vincent Paris
Frankrike - Cornas
48493 VSD - kr 240,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Dyp kald rød. Søtlig preg av mokka, fat og litt stall samt jordsmonn.
Smak: Fyldig anslag, god syre og fylde, fine tanniner, god munnfull, sitter godt med god tanniner utover, litt rustikk men god. (2008)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En god vin for de neste fem årene. Godt kjøp. (2008)
Laget av: 100%Syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring (fatene er 2-8 år gamle), 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Ch. la Tour Carnet 2008
Bernard Magrez
Frankrike - Haut-Médoc
80588 Trebuchet - kr 300,10 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
VINO
Farge og duft: Dyp varm rød. Fine mokkatoner, jordsmonn og modne bær.
Smak: Fyldig anslag, bløt men fin syre, gode runde tanniner, sitter godt utover med bra friskhet.(2008)
Bruksområde: Lam.
Vurdering: En god bordeaux for de neste fire årene. Verd prisen. (2008)
Laget av: 65% Merlot, 32% Cabernet Sauvignon, 2% Cabernet Franc, 1% Petit Verdot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. fatlagring, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Ch. Canon 2008
SCEA Vignobles J. Galand
Frankrike - Canon Fronsac
80557 VSD - kr 162,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Tett dyp kald rød. Fin frisk duft med en del mineraler i bakgrunnen.
Smak: Bløtt anslag, myk og rund med fine syrer, gode tanniner, god fylde, saftig og frisk med lett sødme i finishen.(2008)
Bruksområde: Lam.
Vurdering: En frisk og god bordeaux for de neste fem årene. Godt kjøp. (2008)
Laget av: 90% Merlot, 10% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring (30% nye fat), 3-6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Ch. de Montahut 2008
Ch. de Montahut
Frankrike - Fronsac
10834 Vectura - kr 167,50 (75cl)
Basisutvalg, kategori 3
Vectura
Farge og duft: Tett dyp rød. Fin duft med søte mørke toner, veldig ung med snev av urter.
Smak: Bløtt anslag, lett frukt, en del urter og mørke bær, frisk og god med fine slanke tanniner som gir god fasthet. (2008)
Bruksområde: Lam.
Vurdering: En god bordeaux for de neste fire årene. Godt kjøp. (2008)
Laget av: 90% Merlot, 10% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 10 md. lagring i brukte eikefat
Bestill her:

(85p)
Muzard Pinot Noir 2008
Lucien Muzard & Fils
Frankrike - Bourgogne
80558 VSD - kr 155,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Klar kald rød. Fin sødme i duften, litt trevirke, krydder og blomster.
Smak: Friskt anslag, god syre, slank stil, prikker litt, tørker litt utover, dempet frukt, men god.(2008)
Bruksområde: Lyst kjøtt med saus.
Vurdering: En ok standardburgunder for de neste to årene. Godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 10 md. fatlagring (30% nye fat), 10 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Big River Cabernet Sauvignon 2009
Trentham Estate
Australia - Victoria
80556 VSD - kr 99,50 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Podium Wines
Farge og duft: Dyp kald rød. Fin ung bærduft, lett bitterpeg.
Smak: Bløtt anslag, god syre, god frukt, saftig og god, sitter godt utover, frisk god finish. (2009)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En lettdrikkelig men vellykket billigvin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(84p)
Lupi Reali Montepulciano d'Abruzzo 2009
Valle Reale
Italia - Abruzzo
52398 Vectura - kr 100,60 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Palmer & Co
Farge og duft: Tett kald rød. Fin ung duft av mørke søte bær, også bitre skogsbær, litt jordsmonn.
Smak: Bløtt anslag, bløt og rund med godt bærpreg, følger duften, fin syre, runde tanniner, noe sjokolade i finishen. (2009)
Bruksområde: Gryter, grillmat.
Vurdering: En veldig innsmigrende vin for de neste to-tre årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Montepulciano
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Louis Pascal Cahors 2008
Louis Pascal
Frankrike - Cahors
80562 VSD - kr 107,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Trans Nordic Selections
Farge og duft: Tett dyp kald rød Moden duft av mørke bær.
Smak: Bløtt anslag, rund og bløt med lett syre, bløte tanniner, men ok fasthet i finishen. (2008)
Bruksområde: Drikkevin, lyst kjøtt.
Vurdering: En ok vin for det neste året. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 90% Malbec, 10% Merlot
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (82p)
Catena Malbec 2007
Bodega Catena Zapata
Argentina - Mendoza
46104 VSD - kr 139,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Nye Viner
Farge og duft: Dyp tett rød. Mørk frukt og noe fatkrydder.
Smak: Bra fylde i anslaget, ok syre, mye fatkrydder, tørker litt utover på grunn av fatet. (2007)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En litt overveiket vin - for de som ikke har noe imot det. Verd prisen. (2007)
Laget av: 100% Malbec
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (82p)
Primicia Crianza 2007
Bodegas Primicia
Spania - Rioja
15724 Gourmet Norge - kr 144,10 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Gourmet Norge
Farge og duft: Dyp varm rød. Ung duft av røde og mørke bær, litt fat.
Smak: Bløtt anslag, godt preg av mye bær, fat og sjokolade, saftig og frisk med en del mokkasødme , en del fat i finishen. (2007)
Bruksområde: Enklere grillmat.
Vurdering: En litt overeiket vin. Best innen et par år. Verd prisen. (2007)
Laget av: 100% Tempranillo
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 14 md. lagring i amerikanskeeikefat, 7 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(74p)
El Copero Tempranillo 2009
Clásicos del Mediterráneo
Spania - Valencia
15716 Cuveco - kr 78,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Klar varm rød. Særpreget duft.
Smak: Bløtt anslag, mangler spenst, bløt og moden, emmen finish. (2009)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: En noe ufrisk vin. Nå. (2009)
Laget av: 85% Tempranillo, 15% Garnacha
Alkoholinnhold: 10,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her