Nyhetene på polet september 2010 - Rødvin fra Spania

Redaksjonen
02 September 2010 - 17:37

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Rødvin fra Spania

(86p)
Espelt Sauló Empordà 2009
Espelt
Spania - Empordà
10827 Vectura - kr 99,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Vinordia
Farge og duft: Klar ung dyp rød. Konsentrert jordsmonnspreg i duften, mye mokka, åpner seg etter hvert med modne røde bær.
Smak: Stort bløtt anslag, veldig god syre, god munnfølelse, fine tanniner, sitter veldig godt med moden frukt og fin friskhet i finishen. (2009)
Bruksområde: Grillet kjøtt, gryter, vinkos.
Vurdering: En veldig tiltalende vin som vil utvikle seg videre i et par år. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 60% Garnacha, 40% Carinena
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(86p)
Aureo Olcaviana 2009
Vin.y Exp. Ruiz Sanchez
Spania - Castilla-La Mancha
80545 Vectura - kr 116,50 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
ProCura
Farge og duft: Dyp kald rød. Ung søtlig mørk bærduft, urter, hostesaft.
Smak: Fruktig anslag, prikker litt, god syre, fine tanniner, lett sødme, sitter godt med en del sødme i finishen. (2009)
Bruksområde: Viltgryter.
Vurdering: En god vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Tempranillo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(85p)
Espelt Sauló Catalonia 2009
Espelt / Arcus
Spania - Catalonia
80543 Vectura - kr 324,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 2
Vinordia
Farge og duft: Klar ung dyp rød. Ung og frisk duft med fint jordsmonnspreg, fine modne bærtoner.
Smak: Bløtt anslag, myk og god frukt, fin syre, stor bløthet, runde tanniner, god munnfølelse, sitter godt med en del fruktsødme, fint bitt samt en del mokkapreg i finishen. (2009)
Bruksområde: Kosevin, ikke for fete kjøttretter.
Vurdering: En veldig innsmigrende og god boksvin. Blant de beste røde boksene. (2009)
Laget av: 70% Garnacha, 30% Carinena
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

(85p)
Dinarells Negre 2009
Garriguella
Spania - Empordà
80542 Vectura - kr 91,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Arvid Nordquist Norge
Farge og duft: Dyp kald rød. Fin elegant duft, røde og mørke bær, modne sådanne, fine jordsmonnstoner.
Smak: Fyldig anslag, mye jordsmonn, følger duften, god syre, fine tanniner, sitter godt med fin fasthet. (2009)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En god vin for de neste to-tre årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: Garnacha, Cabernet Sauvignon, Merlot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Azabache 2009
Viñedos de Aldeanueva
Spania - Rioja
10815 VSD - kr 98,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Podium Wines
Farge og duft: Dyp kald rød. Fin aromatisk duft med søte skogsbærtoner.
Smak: Ungdommelig anslag, litt bløt i midten, men ok syre bærer den videre god frukt, fine tanniner, sitter godt. (2009)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En god ung rioja for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 75% Tempranillo, 25% Garnacha
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(85p)
Fiesta de Azul y Garanza 2009
Bodegas Azul y Granza
Spania - Navarra
52253 VSD - kr 114,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Best Buys International
Farge og duft: Dyp kald rød. Ung frisk duft med noe jordsmonn, litt parfymert stil.
Smak: Saftig anslag, veldig frisk syre, fint bitt, sitter veldig godt med herlig bærfrukt, deilig lakrispreg i finishen. (2009)
Bruksområde: Hagefest.
Vurdering: En herlig upretensiøs vin for sommerens løsslupne fest. Smaker fortreffelig lett avkjølt. Best innen et år eller så. Meget godt kjøp. 85 p (2009)
Laget av: 60% Tempranillo, 40% Garnacha
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Dehesa de Villacezan 2009
Villacezan
Spania - León
80541 Cuveco - kr 110,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Eurowine
Farge og duft: Dyp kald rød. Ung fersk duft, fint jordsmonnspreg.
Smak: Bløtt anslag, bløt stil, ok syre, tanninene kommer mer og mer etter hvert, sitter godt. (2009)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En god vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Prieto Picudo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (83p)
Gran Feudo Crianza 2006
Bodegas Julián Chivite
Spania - Navarra
15706 Vectura - kr 369,90(300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vinordia
Farge og duft: Klar dyp varm rød. Fin duft med en del urtetoner, modne bær.
Smak: Bløtt anslag, god og myk med fin syre, myke tanniner, sitter godt med fin friskhet i finishen. (2006)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En god og myk boksvin. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 70% Tempranillo, 25% Garnacha, 5% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. lagring i amerikanske eikefat
Bestill her:

÷ (82p)
Theresa Tempranillo Garnacha Organic 2009
Hnos. Delgado
Spania - Castilla
15718 VSD - kr 94,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Domaine Wines
Farge og duft: Klar kald rød. Urtepreget duft med modne saftaktige toner.
Smak: Følger duften, ok syre, en del bittertoner utover. (2009)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En særpreget vin med pluss for saftighet. Nå. Godt kjøp. (2009)
Laget av: Tempranillo, Garnacha
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her