Drikke
Nyhetene på spesialpolet april 2014 - tysk musserende og rødvin

Nyhetene på spesialpolet april 2014 - tysk musserende og rødvin

Aase E. Jacobsen
02 April 2014 - 14:46

Nyhetene på spesialpolet i mars domineres både i antall og kvalitet av Mosel. Det første er fordi innkjøperne vurderer Mosel-vinene i 2012 for å være gjennomgående noe mer vellykkete enn resten av Tyskland.

Blant de 67 vinene som ble smakt denne uken, er da også Mosel-vinene i overveldende flertall blant de som skårer 90 poeng og mer.

Selvsagt er det mange kjente navn i teten, som Haag – blant de tørre og Prüm blant de søtere. Men også yngre krefter gjør seg gjeldende. Absolutt best av alle er Andreas Wollenweiders Beerenauslese. Ikke billig, men er du hekta på disse edelsøte dråpene – som for øvrig var veldig sjeldne i 2012 – så er den et godt valg.

På den tørrere siden er Wollenweider også et sterkt navn. Du bør også notere deg imponerende Lauer i Ayl, A.J Adam i Dhron, Müllen i Trarbach og Wagner i Saarburg.

Fordelen med disse «ukjente» navnene er at prisene er veldig gunstige. Toppnavnene både i Mosel, Nahe, Rheinhessen, Pfalz og Rheingau, og spesielt på Grosses og Erstes Gewächs er at de har skutt i været og passert både 500 og 600 kroner som er en barriere for mange.

En rekke tyske rødviner er også innkjøpt, faktisk er det kjøpt inn mer til dette slippet enn det selges i løpet av et helt år i Norge. Nå sier det nok mest om den labre interessen for tysk rødvin. På den positive siden: Prisene er gunstige sammenlignet med hva tyskeren må betale. Men du får mye eik på kjøpet!

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Musserende fra Mosel

Trarbacher Ungsberg Bachrauschen Riesling Sekt 2011 (1406301)

Rødvin fra Baden

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her