Drikke
Nyhetene på spesialpolet april 2014 - tysk musserende og rødvin

Nyhetene på spesialpolet april 2014 - tysk musserende og rødvin

Aase E. Jacobsen
02 April 2014 - 15:46

Nyhetene på spesialpolet i mars domineres både i antall og kvalitet av Mosel. Det første er fordi innkjøperne vurderer Mosel-vinene i 2012 for å være gjennomgående noe mer vellykkete enn resten av Tyskland.

Blant de 67 vinene som ble smakt denne uken, er da også Mosel-vinene i overveldende flertall blant de som skårer 90 poeng og mer.

Selvsagt er det mange kjente navn i teten, som Haag – blant de tørre og Prüm blant de søtere. Men også yngre krefter gjør seg gjeldende. Absolutt best av alle er Andreas Wollenweiders Beerenauslese. Ikke billig, men er du hekta på disse edelsøte dråpene – som for øvrig var veldig sjeldne i 2012 – så er den et godt valg.

På den tørrere siden er Wollenweider også et sterkt navn. Du bør også notere deg imponerende Lauer i Ayl, A.J Adam i Dhron, Müllen i Trarbach og Wagner i Saarburg.

Fordelen med disse «ukjente» navnene er at prisene er veldig gunstige. Toppnavnene både i Mosel, Nahe, Rheinhessen, Pfalz og Rheingau, og spesielt på Grosses og Erstes Gewächs er at de har skutt i været og passert både 500 og 600 kroner som er en barriere for mange.

En rekke tyske rødviner er også innkjøpt, faktisk er det kjøpt inn mer til dette slippet enn det selges i løpet av et helt år i Norge. Nå sier det nok mest om den labre interessen for tysk rødvin. På den positive siden: Prisene er gunstige sammenlignet med hva tyskeren må betale. Men du får mye eik på kjøpet!

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Musserende fra Mosel

Trarbacher Ungsberg Bachrauschen Riesling Sekt 2011 (1406301)

Rødvin fra Baden

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her