Drikke
Nyhetene på spesialpolet april 2014 - tysk musserende og rødvin

Nyhetene på spesialpolet april 2014 - tysk musserende og rødvin

Aase E. Jacobsen
02 April 2014 - 14:46

Nyhetene på spesialpolet i mars domineres både i antall og kvalitet av Mosel. Det første er fordi innkjøperne vurderer Mosel-vinene i 2012 for å være gjennomgående noe mer vellykkete enn resten av Tyskland.

Blant de 67 vinene som ble smakt denne uken, er da også Mosel-vinene i overveldende flertall blant de som skårer 90 poeng og mer.

Selvsagt er det mange kjente navn i teten, som Haag – blant de tørre og Prüm blant de søtere. Men også yngre krefter gjør seg gjeldende. Absolutt best av alle er Andreas Wollenweiders Beerenauslese. Ikke billig, men er du hekta på disse edelsøte dråpene – som for øvrig var veldig sjeldne i 2012 – så er den et godt valg.

På den tørrere siden er Wollenweider også et sterkt navn. Du bør også notere deg imponerende Lauer i Ayl, A.J Adam i Dhron, Müllen i Trarbach og Wagner i Saarburg.

Fordelen med disse «ukjente» navnene er at prisene er veldig gunstige. Toppnavnene både i Mosel, Nahe, Rheinhessen, Pfalz og Rheingau, og spesielt på Grosses og Erstes Gewächs er at de har skutt i været og passert både 500 og 600 kroner som er en barriere for mange.

En rekke tyske rødviner er også innkjøpt, faktisk er det kjøpt inn mer til dette slippet enn det selges i løpet av et helt år i Norge. Nå sier det nok mest om den labre interessen for tysk rødvin. På den positive siden: Prisene er gunstige sammenlignet med hva tyskeren må betale. Men du får mye eik på kjøpet!

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Musserende fra Mosel

Trarbacher Ungsberg Bachrauschen Riesling Sekt 2011 (1406301)

Rødvin fra Baden

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her