TEST: Gå rett til ølhylla

Test Nyhetene på Vinmonopolet juli 2015

Gå rett til ølhylla

Men ta gjerne en tur innom hylla for rødvin fra USA når du skal sjekke ut nyhetene i Vinmonopolets basisutvalg.

Bresjnev mot USA, det var en farlig duell en gang i tiden. Men nå er det duket til dødt løp. I hvert fall om vi bruker polets julinyheter som målestokk.

2274601Labbé Vin de Savoie Abymes Jacquère .
Labbé Vin de Savoie Abymes Jacquère .

 En og annen avstikker

Det er mange nye hvitviner denne gangen, men egentlig få «wow»-opplevelser. De beste hvite kjøpene er Tour des Gendres Bergerac Sec 2014Labbé Vin de Savoie Abymes Jacquère 2014 og boksvinen Settesoli Catarratto Chardonnay Organic 2014.

Terre Nere Rosato.
Terre Nere Rosato.

Det er sommer og tid for rosevin. Aller best blant de lyserøde er  Terre Nere Rosato 2014. Denne produsenten kan du dessuten lese mer om her.

2665001.

Nyhetenes aller beste viner er røde og av druen pinot noir fra California. Som Lioco Klindt Vineyard Pinot Noir 2012 og Copain Tous Ensemble Pinot Noir 2013.

Nok en gang er det ølnyhetene som imponerer mest. Kinn trår til med et av sommerens kuleste øl, men Kinn Bresjnev Sovjet Staut er så avgjort ikke et «sommerøl», men nå salige Bresjnev ville nok stått opp fra de døde for å få en smak av dette ølet. Om hn var ekstra glad i mørkt øl, sier historien kanskje ikke noe om?

På jakt etter lettdrikkelig sommerøl? Det finner du her

2280902.

Surølbølgen ruller videre. Det gjelder også for smakstilsatt øl, og kanskje spesielt fruktøl. Lindheim Cherry Farmhouse Saison er et øl i den aller øverste kvalitetsklassen for slikt øl. Og et bedre sommerøl enn mye annet.

På brennevinssiden er det flere produkter innen typen småskaladestillering som er verd å smake på. Både norsk og importert.

Slik er testen gjennomført:

Nyhetene i Vinmonopolets basisutvalg er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets smaking. Den gjennomføres delvis blindt en uke før produktene lanseres. Produktene kan ikke bestilles før kl 9.00 den 3. juli 2015.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen