Bresjnev mot USA, det var en farlig duell en gang i tiden. Men nå er det duket til dødt løp. I hvert fall om vi bruker polets julinyheter som målestokk.

Labbé Vin de Savoie Abymes Jacquère .

 En og annen avstikker

Det er mange nye hvitviner denne gangen, men egentlig få «wow»-opplevelser. De beste hvite kjøpene er Tour des Gendres Bergerac Sec 2014Labbé Vin de Savoie Abymes Jacquère 2014 og boksvinen Settesoli Catarratto Chardonnay Organic 2014.

Terre Nere Rosato.

Det er sommer og tid for rosevin. Aller best blant de lyserøde er  Terre Nere Rosato 2014. Denne produsenten kan du dessuten lese mer om her.

Nyhetenes aller beste viner er røde og av druen pinot noir fra California. Som Lioco Klindt Vineyard Pinot Noir 2012 og Copain Tous Ensemble Pinot Noir 2013.

Nok en gang er det ølnyhetene som imponerer mest. Kinn trår til med et av sommerens kuleste øl, men Kinn Bresjnev Sovjet Staut er så avgjort ikke et «sommerøl», men nå salige Bresjnev ville nok stått opp fra de døde for å få en smak av dette ølet. Om hn var ekstra glad i mørkt øl, sier historien kanskje ikke noe om?

På jakt etter lettdrikkelig sommerøl? Det finner du her

Surølbølgen ruller videre. Det gjelder også for smakstilsatt øl, og kanskje spesielt fruktøl. Lindheim Cherry Farmhouse Saison er et øl i den aller øverste kvalitetsklassen for slikt øl. Og et bedre sommerøl enn mye annet.

På brennevinssiden er det flere produkter innen typen småskaladestillering som er verd å smake på. Både norsk og importert.

Slik er testen gjennomført:

Nyhetene i Vinmonopolets basisutvalg er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets smaking. Den gjennomføres delvis blindt en uke før produktene lanseres. Produktene kan ikke bestilles før kl 9.00 den 3. juli 2015.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her