Polnyheter

Nyhetene på Vinmonopolet juli 2015

Gå rett til ølhylla

Gå rett til ølhylla

Men ta gjerne en tur innom hylla for rødvin fra USA når du skal sjekke ut nyhetene i Vinmonopolets basisutvalg.
Aase E. Jacobsen
08 Juli 2015 - 09:00

Bresjnev mot USA, det var en farlig duell en gang i tiden. Men nå er det duket til dødt løp. I hvert fall om vi bruker polets julinyheter som målestokk.

Labbé Vin de Savoie Abymes Jacquère .

 En og annen avstikker

Det er mange nye hvitviner denne gangen, men egentlig få «wow»-opplevelser. De beste hvite kjøpene er Tour des Gendres Bergerac Sec 2014Labbé Vin de Savoie Abymes Jacquère 2014 og boksvinen Settesoli Catarratto Chardonnay Organic 2014.

Terre Nere Rosato.

Det er sommer og tid for rosevin. Aller best blant de lyserøde er  Terre Nere Rosato 2014. Denne produsenten kan du dessuten lese mer om her.

Nyhetenes aller beste viner er røde og av druen pinot noir fra California. Som Lioco Klindt Vineyard Pinot Noir 2012 og Copain Tous Ensemble Pinot Noir 2013.

Nok en gang er det ølnyhetene som imponerer mest. Kinn trår til med et av sommerens kuleste øl, men Kinn Bresjnev Sovjet Staut er så avgjort ikke et «sommerøl», men nå salige Bresjnev ville nok stått opp fra de døde for å få en smak av dette ølet. Om hn var ekstra glad i mørkt øl, sier historien kanskje ikke noe om?

På jakt etter lettdrikkelig sommerøl? Det finner du her

Surølbølgen ruller videre. Det gjelder også for smakstilsatt øl, og kanskje spesielt fruktøl. Lindheim Cherry Farmhouse Saison er et øl i den aller øverste kvalitetsklassen for slikt øl. Og et bedre sommerøl enn mye annet.

På brennevinssiden er det flere produkter innen typen småskaladestillering som er verd å smake på. Både norsk og importert.

Slik er testen gjennomført:

Nyhetene i Vinmonopolets basisutvalg er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets smaking. Den gjennomføres delvis blindt en uke før produktene lanseres. Produktene kan ikke bestilles før kl 9.00 den 3. juli 2015.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er skreien her - gjør klar for skikkelig mølje
Dagens rett
Skreimølje på tradisjonelt norsk vis

Endelig er skreien her - gjør klar for skikkelig mølje

For noen er dette årets desiderte høydepunkt, for andre er det en øvelse på linje med lutefiskritualet. Sørg for å teste mølje nå mens skreien er på sitt beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir du en enda større kaffeelsker
Ukens drink
Café d'Amour drinkoppskrift

Slik blir du en enda større kaffeelsker

Litt krydder og en klassisk appelsinlikør er det som løfter espressosmaken ytterligere noen hakk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det beste du kan starte helgen med
Dagens rett
Tournedos med sopp- og fløtesaus

Det beste du kan starte helgen med

En saftig biff skåret av den tynneste delen av indrefileten og toppet med hjemmelaget soppsaus. Du ønsker at fredagskvelden varer evig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er en god grunn til at denne kaken aldri går av moten
Ukens kake
Trønderrose - kringle fra Trondheim

Det er en god grunn til at denne kaken aldri går av moten

Den både dufter og smaker himmelsk. Trønderrose som denne kringlen heter, smaker ekstra godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er skreien her - gjør klar for skikkelig mølje
Dagens rett
Skreimølje på tradisjonelt norsk vis

Endelig er skreien her - gjør klar for skikkelig mølje

For noen er dette årets desiderte høydepunkt, for andre er det en øvelse på linje med lutefiskritualet. Sørg for å teste mølje nå mens skreien er på sitt beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir du en enda større kaffeelsker
Ukens drink
Café d'Amour drinkoppskrift

Slik blir du en enda større kaffeelsker

Litt krydder og en klassisk appelsinlikør er det som løfter espressosmaken ytterligere noen hakk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne klassikeren vil vekke begeistring på middagsbordet
Dagens rett
Fersk suppe servert med kjøtt og bollegrøt

Denne klassikeren vil vekke begeistring på middagsbordet

Tradisjon, hverdagsmat eller festmat. Uansett bakgrunn eller anledning; fersk kjøtt og suppe er deilig og varmende, og perfekt som helgemiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak deg gjennom juicy viner fra de hotteste spanske produsentene
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 8. februar i Oslo

Smak deg gjennom juicy viner fra de hotteste spanske produsentene

Vi gir deg en unik mulighet til å smake viner fra Spanias nye og lovende produsenter. Her snakker vi juicy og fruktige viner som gir en fest av en smaksopplevelse og flasker som fort blir revet ut av polets hyller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Winemakers Dinner: En fornøyelse av smaker når den spanske kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 14. februar i Fredrikstad

Winemakers Dinner: En fornøyelse av smaker når den spanske kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad

Spania møter Spania. Det blir fyrrige smaker og friske bobler en valentinsdag verdig når en av Spanias desidert beste cavaprodusenter, Juvé y Camps, inntar Delicatessen i Fredrikstad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det beste du kan starte helgen med
Dagens rett
Tournedos med sopp- og fløtesaus

Det beste du kan starte helgen med

En saftig biff skåret av den tynneste delen av indrefileten og toppet med hjemmelaget soppsaus. Du ønsker at fredagskvelden varer evig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her