Nyskapende legende

Denne røde fristelsen er signert en pioner innen bartendingens verden, og nå kan du lage den lekre drinken selv.
Redaksjonen
22 Januar 2010 - 13:00

I Soho i New York, finner du en restaurant og cocktailbar som har blitt en ledestjerne innen den molekylære gastronomien og miksologien - Tailor.
 
Her har Eben Freeman eksperimentert seg frem til gurustatus med drinker basert på blant annet røykt cola, baconfett og flytende nitrogen.
 
 
Tailor er ment å utfordre alle våre sanser og våre forutinntatte konsepter om hvordan både mat og drinker skal være.
 
Mens Eben Freeman er en legende innen miksologien, har hans kollega Sam Mason en like høy stjerne innen den molekylære gastronomiens verden.
 
Nedenfor får du servert en av drinkene som du kan finne på cocktailkartet til Tailor, men som også er enkel å lage hjemme uten noe spesialutstyr. Den er dessuten en perfekt velkomstdrink til vennefesten.
 
I denne drinken har Freeman brukt en hvit rom som base, og det finnes en rekke gode varianter å velge mellom.
 
Apéritif sitt smakspanel har testet lys rom, og nå kan du se hvordan din favoritt gjorde det.
 
Den store testen av hvit rom
 Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
 
Vi i Apéritif ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Paprika Punch

Fremgangsmåte

Ha sukker og vann i en kjele og la småkoke på svak varme til sukkeret er løst opp. Avkjøl.

Ha paprikaen i en blender og kjør den til en puré. Sil paprikapuréen over i en liten skål og ta vare på saften.

Bland sitronsaft og avkjølt sukkerlake i en mugge. Tilsett 3 ss av paprikajuicen og 1 dl vann.

Rør i rom og server i et høyt glass.

Pynt med appelsintwist (det gule skallet av appelsinen skåret i en tynn remse).
 
 
Råvare:

Sendt inn av Eben Freeman, Tailor, New York

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi grillet kyllingfilet tropisk karakter med pasjonsfrukt
Dagens rett

Gi grillet kyllingfilet tropisk karakter med pasjonsfrukt

Den får både en omgang med pasjonsfrukt i marinaden og i sausen den serveres med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her