Øl for kalde vinterkvelder

Øl for kalde vinterkvelder

Det nye bokkølet fra Ringnes er smaksrikt og sødmefylt – perfekt for ostebrikken eller peiskosen.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

 
Polaris Vinter Edition (1979) er navnet Ringnes har gitt dette ølet av typen dobbelbokk. Dobbel står for ekstra alkoholstyrke, og med 10 prosent er dette et høyst potent øl, men som bærer alkoholen godt. Mye takket være god sødme som stammer fra blant annet lynghonning.

Det er brukt en humletype ved navn simcoe, som har relativt høye alfasyreverdier. Det gir en uttalt, men balansert bitterhet på 45 IBU som er en del høyere enn for vanlig bokkøl.

Les mer om bokkøl

Men så er det brygget etter et litt annet konsept enn hva Ringnes vanligvis følger. Renhetsloven er fraveket, i tillegg til honning er det også tørket appelsinskall og kaffe.

Aromaer som kjennes igjen i smaken i dette unge brygget, men som vil integreres og raffineres med lagring, for dette er et øl som fortjener å legges til side. Gjerne et par-tre vintrer. Nytes det i dag, bør det serveres enten som alternativ til portvin sammen med en god bok eller foran peisen.

Har du husket å stemme på Årets øl

Eller for å ikke glemme til en assortert ostebrikke. Selv moden kremet blåmuggost går bra sammen med dette sødmerike, men også friske ølet.

Ølet er et unikt samarbeid mellom Ringnes’ brygger Christian Ødegård og den etter hvert legendariske superbryggeren Garrett Oliver fra Brooklyn Brewery.

Les mer om Brooklyn Brewery

Inspirasjonen til ølet er visstnok det faktum at Fridtjof Nansen og hans mannskap på polarskuta Fram ble servert Ringnes bokkøl.
 
Bestill ølet med en gang
Ønsker du å bestille trykker du bare på ølnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte øl er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Polaris Vinter Edition

Produsent:
Ringnes
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.330l
Land:
Norge
Område:
Pris:
56,90 kr
Varenummer:
197901
88 Poeng
Les smaksnotatene »
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen