Dagens rett

Øl-marinerte grillede svinekoteletter

Slik blir svinekotelettene ekstra saftige på grillen
Foto: (zi3000)

Slik blir svinekotelettene ekstra saftige på grillen

Øl bidrar til en fin-fin marinade for koteletter. Det kan bli din nye favoritt.
10 Juni 2022 - 23:00

Øl er en undervurdert ingrediens på kjøkkenet også utendørs matlaging. Og da tenker vi ikke på at mang liker å ta seg en øl mens de lager mat.

Nei da, øl skal (også) i maten, og som her gjerne i marinaden. 

Slik blir selv ganske ordinære svinekoteletter spenstigere, men om du har muligheten, gå for ekstra høy kvalitet på kjøttet. Sjekk med din lokale slakter eller kjøttdisk.

Aller helst bør du bruke nakkekoteletter, de er mer marmorerte og dermed alltid saftigere. 

Øl-marinerte grillede svinekoteletter

Øl-marinerte grillede svinekoteletter

Fremgangsmåte

  1. Bland vann, øl, grovsalt, sukker og melasse i en stor bolle. Rør til salt og sukker løser seg opp. Rør inn is. Putt svinekoteletterne i en stor plastpose. Hell ølmarinaden over kotelettene og lukk posen. Legg i kjøleskapet i 4 timer, snu posen av og til.
  2. Sett grillen på medium varme. Fjern kotelettene fra marinaden og tørk av dem.
  3. Bland hvitløk, pepper, salt, og salvie. Gni hvitløksblanding på begge sider av kotelettene. Bruk gjerne et steketermometer, plassér det i midten av en svinekotelett og grill til det viser mellom 63°C og 65°C, ca 10 minutter på hver side.
  4. Når de er ferdig grillet, dekk dem til med folie og la dem hvile 5 minutter før servering.

Serveres med salat og brød eller poteter.

Mange lekre oppskrifter på koteletter finner du her

Her er veldig mange grilloppskrifter 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her