ØL: Nå kan du få testet hjemmebrygget ditt
Øl

Nå kan du få testet hjemmebrygget ditt

Oslo Amatørbryggerlaug har fått støtte fra Helsedirektoratet til å la hjemmebryggere teste ølet sitt.

Det er først og fremst for at hjemmebryggere skal få en mulighet til å måle faktisk alkoholinnhold i ølet sitt. Noe som er vanskelig uten profesjonelt utstyr, som er for kostbart for de fleste.

Bak initiativet Vit hva du drikker står Gustav Foseid og Per Øivind Arnesen, begge erfarne hjemmebryggere og med i Oslo Amatørbryggerlaug.

-Målet med prosjektet er å gi hjemmebryggere og andre ølinteresserte mer kunnskap om helseeffekter av øl og alkohol. Som en del av dette, skal Oslo amatørbryggerlaug bygge opp et laboratorium, i tillegg til å drive informasjonsarbeid og arrangere en konkurranse i å brygge øl med lite alkohol, sier de og legger til:

-Prosjektet er tredelt. Informasjon om hva som er i øl og skadevirkninger er første del, mens arbeidet med å bygge opp et laboratorium der hjemmebryggere kan få målt ølet sitt på skikkelig utstyr vil være den største delen. Bryggerlauget kjøper derfor inn alkoholmåleapparat som skal brukes både på bryggeriet og i samarbeid med andre hjemmebryggerlag landet over.

Med målemaskinen blir det ifølge de to hjemmebryggerne også mulig å gjennomføre hjemmebryggerkonkurranser i lavalkoholholdige øl og faktisk måle hva alkoholmengden i ølet, og det vil bli gjennomført både landsdekkende og lokale konkurranser - med statlige sponsede premier.

Prosjektet er landsdekkende, med Oslo Amatørbryggerlaug i spissen i samarbeid med Salten Bryggerlag, Nedre Romerike Bryggerlaug, Det gode øls klubb, Bergen ølfestival og Grenland Bryggerlag.

På bildet fv: Ken Robin Ruud og Gustav Foseid i Oslo Amatørbryggerlaug.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen