Øl som er bedre enn god rødvin

Øl som er bedre enn god rødvin

Disse lekre belgiske ølene fortjener den beste maten. Og er i mange sammenhenger bedre enn god rødvin.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

 
Bockor Cuvée des Jacobins Rouge (99245) er ølverdenens svar på en moden rød burgunder. Den har en flott vinositet, altså «vinfølelse», veldig god syrefriskhet og varm aromasødme i retning stall og moden frukt. Det tilhører kategorien surøl, øl som er gjæret i åpne tanker for å slippe til fremmedgjær.

Mer enn tørsteslukkere

Det gir en helt spesiell syrlighet som du må venne deg til. Overgangen fra «halvliteren» til en surøl er betydelig, men ikke verre enn at stadig flere lar seg overbevise.

Les mer om surøl

Mange surøl er gode tørsteslukkere, men dette ølet har mye mer enn bare en leskende evne. Fylden og kompleksiteten, blant annet fra 18 måneders fatlagring, gjør at det må serveres i en helt annen setting, med mørt kjøtt og god saus.

Lavere alkohol

Et slikt øl gjør faktisk en vel så bra og ofte bedre jobb enn rødvin. Det renser bedre opp takket være syrestrukturen og har samtidig en mykhet som gjør at det smelter veldig godt sammen med maten. Dessuten har det lavere alkohol – og det kommer jo godt med. En flaske er perfekt for en, men den er så forfriskende at du nok må ha en ekstra på lur.

Det gjelder også  Bockor VanderGhinste Oud Bruin (99240) som er en blanding av et klassisk overgjæret mørkt øl, med surøl, som så få modne 18 måneder i fat. Derav navnet Oud Bruin som betyr gammelt mørkt øl.

Les mer om belgisk øl

Fatlagringen sammen med innslaget av surøl bidrar i en syrlig retning, men dette ølet er litt mindre syrlig enn Bockor Cuvée des Jacobins Rouge, er fruktigere i en moden retning og har et tykkere skum. Et øl som er lettere å like for flere, og som passer fortreffelig til et vell av gode kjøttretter, fra lam til kylling. Alkoholprosenten er den samme lave hvilket gjør det lett fordøyelig.

Familieeid bryggeri

Brouwerij Bockor er et familieeid bryggeri som produserer 42.000 hl årlig som er relativt lite i ølverdenen. Det tilhører den lille eksklusive gruppen av «belgiske familiebryggerier». Det ligger ellers i den lille landsbyen Bellegem i Vest-Flandern på grensen til Frankrike. Området er kjent for en rik ølbryggertradisjon.
 
Bestill ølet med en gang
Ønsker du å bestille trykker du bare på ølnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte øl er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Bockor Cuvée des Jacobins Rouge

Produsent:
Brouwerij Bockor
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.330l
Land:
Belgia
Område:
Lambic-dalen
Pris:
44,90 kr
Varenummer:
9924501
91 Poeng
Les smaksnotatene »
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen